Триває гасіння пожежі на танковому полігоні в Дніпропетровській області

 

На Дніпропетровщині, біля селища Гвардійське Новомосковського району, локалізували пожежу на військовому полігоні, що триває з 17 липня.

Наразі залишилось три осередки загоряння на площі 5 гектарів, повідомляє “Радіо Свобода”.

Як розповіла керівник прес-служби ГУ ДержНС в області Дар’я Гречищева, станом на ранок 17 липня, коли виникла пожежа, було 20 осередків загоряння. Гасіння пожежі ускладнювалося поривчастим вітром.

“Зараз створена спільна рейдова група з рятувальників, лісгоспу та військових. Відбувається піше патрулювання цих осередків, триває ліквідація. Пожежа локалізована, тобто вже не поширюється”, – сказала Дар’я Гречищева вдень у вівторок, 18 липня.

На місці працюють 24 одиниці техніки і понад 300 людей.

Наразі відомо, що верховий ліс не постраждав, згоріла лише суха трава і підстилка хвойного лісу.

В оперативному командуванні “Схід” Збройних сил України у вівторок підтвердили, що причиною загоряння на території полігону військової частини А1363 (Новомосковський танковий полігон) стали навчальні стрільби, в яких були задіяні авіація та артилерія.
Через сильний вітер вогонь поширився на значну територію. Стрільби були припинені.

Нагадаємо, у 2016 році подібну пожежу ліквідували із залученням авіації на полігоні 1-ї окремої танкової бригади в Чернігівській області.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна