До гасіння пожежі на полігоні під Черніговом залучили авіацію

 

Попри повідомлення про “локалізацію” пожежі на Гончарівському військовому полігоні в Чернігівській області, загальна площа загоряння розширилася. До гасіння вогню залучили авіацію.

Про участь авіації в пожежогасінні повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“Пожежа трьома окремими осередками має загальну площу близько 20 гектарів. До гасіння пожежі залучено 19 одиниць техніки та 228 осіб, у тому числі від ДСНС – 9 пожежних машин та 43 особи, вертоліт Мі-8 із водозливним пристроєм та два літаки Ан-32П”, – ідеться в повідомленні.

У ДСНС зазначили, що пожежа почалась сьогодні під час проведення навчальних стрільб та поширилася на Чернігівський військовий лісгосп. На місці працює оперативна група на чолі із начальником обласного управління ДСНС.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, жодних травмувань, жертв серед особового складу чи мирного населення не зафіксовано – так само, як і детонації снарядів, про яку раніше повідомляв голова ОДА Кулич.

Як зазначено в повідомленні управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України, заходи з бойової підготовки на полігоні призупинено.

Своєю чергою, як повідомили УНІАН у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, відомство взяло на контроль ситуацію щодо пожежі на військовому полігоні біля смт Гончарівське.

Зазначається, що на полігоні 1-ї окремої танкової бригади у Гончарівському сьогодні, 15 липня, відбувалися планові навчання військовослужбовців бригади високомобільних військ ЗСУ. У ході навчань в результаті бойового застосування систем залпового вогню та іншого артилерійського озброєння відбулося загоряння частини лісового масиву на території полігону.

Читайте також:
НП на полігоні під Черніговом: загинули двоє військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна