Порошенко на “Сі бризі”: Україна прагне повернути на порядок денний питання про ПДЧ НАТО

Україна прагне повернути на порядок денний питання про план дій щодо членства в НАТО.
Як інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу АП, про це президент Петро Порошенко заявив у понеділок, 17 липня, під час інспекції міжнародних військових навчань “Сі бриз-2017” на Одещині.

Глава держави вважає символічною і вагомою роль навчань Seа Breeze у стратегічному партнерстві України з Північноатлантичним альянсом.

Президент зазначив: “З 1997 року ці навчання надають нам суттєву допомогу у відродженні військово-морського потенціалу держави, сприяють досягненню ВМС України сумісності із флотами держав-членів НАТО, що є передумовою запланованого нами членства в цьому оборонному союзі – тоді, коли країна буде відповідати критеріям, коли будуть імплементовані результати наших реформ в усіх без виключення сферах”.

Петро Порошенко підкреслив, що реформи, які потрібні для членства в НАТО, майже повністю збігаються з реформами, які необхідні для членства в ЄС.

Він наголосив, що сьогодні українці підтримують ідею вступу до НАТО, що показують соціологічні опитування, та об’єднані навколо трансатлантичної та європейської інтеграції.

“Наш намір повернути на порядок денний питання про план дій щодо членства в НАТО і наближення нашого оборонно-безпекового сектору до стандартів Альянсу, засвідчена численними опитуваннями громадської думки потужна підтримка саме такої стратегії, – все це засвідчує, що обраний курс правильний і безальтернативний”, – сказав президент.

Порошенко нагадав, що багато хто з українських учасників навчань має реальний бойовий досвід, який вони отримали, відбиваючи російську агресію. І сьогодні українські офіцери, солдати і матроси захищають не лише свою землю, але і мирне життя народів Європи та чинну міжнародну систему безпеки, яку намагається зруйнувати Росія, підкреслив президент.

“Ми, українці, на собі відчули ту загрозу миру в Європі та в усьому світі, яка генерується з Кремля, – із столиці країни, яку свого часу Рональд Рейган називав імперією зла”, – сказав Петро Порошенко.

Глава держави також нагадав, що протягом трьох останніх років Україна суттєво просунулася на шляху євроатлантичної інтеграції. Президент нагадав, що трохи більше місяця тому українці отримали безвізовий режим в країни ЄС, а декілька днів тому була завершена ратифікація Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Під час візиту до Одеси Петро Порошенко відвідав флагман Військово-морських Сил Збройних Сил України фрегат “Гетьман Сагайдачний” та американський ескадрений міноносець з керованою ракетною зброєю “Керні”, який бере участь у “Сі бризі”.

Нагадаємо, про новий початок діалогу з НАТО про план дій щодо членства президент Петро Порошенко заявив 10 липня під час візиту в Київ генсека ООН Єнса Столтенберга.
У штаб-квартирі НАТО спростували домовленість почати діалог з Україною про ПДЧ.

Читайте також:
За стандартами НАТО в ЗСУ підготовлено 28 бойових підрозділів, – Міноборони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна