Суд призначив Добкіну арешт із заставою 50 млн.

 

Печерський районний суд Києва обрав народному депутату від “Опоблоку” Михайлу Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою у вигляді внесення застави у сумі 50 млн. гривень.
Як передає “Новинарня” з посиланням на “Українську правду”, таке рішення суд ухвалив у суботу, 15 липня.

Як зазначив сам Добкін після оголошення рішення суду в коментарі журналістам, суд дав йому п’ять діб для можливості внести заставу.

“У разі її невнесення буде арешт… Звідки така сума застави – незрозуміло. Грошей на заставу в мене немає, щоб їх зібрати, мені потрібно продавати будинок”, – сказав він.

Прокуратура просила суд взяти Михайла Добкіна під арешт, а заставу визначити в розмірі 150 мільйонів гривень.

На суді щодо обрання запобіжного заходу Добкіна підтримувала група нардепів від “Опоблоку”, зокрема Вадим Новинський, який сам проходить у кримінальній справі та позбавлений недоторканності. Він заявив, що 42 депутати готові взяти Добкіна на поруки.

Серед присутніх був також брат Добкіна Дмитро, який поводився дивно (відео):

Як інформувала “Новинарня“, 29 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа від “Опоблоку” Михайла Добкіна.
У діях екс-мера Харкова вбачають ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн. грн.
12 липня Регламентний комітет ВР підтримав зняття недоторканності з Добкіна, але не арешт.
13 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання Добкіна.

Читайте також:
Добкін вийшов з Генпрокуратури без наручників, але паспорти здав

Директору Львівського бронетанкового, звинуваченому в розкраданні,
суд обрав заставу лише 2 млн. грн. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна