У трудових таборах ОРДЛО 10 тисяч в’язнів змушені безплатно працювати на сепаратистів, – ЗМІ

 

На окупованих РФ територіях сходу України існує мережа так званих трудових таборів, де змушують працювати безоплатно тисячі ув’язнених.

Про це повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на німецьку радіостанцію Deutschlandfunk, яка оприлюднила таку інформацію у четвер, 13 липня.

Частково йдеться про осіб, засуджених до весни 2014 року українськими судами до позбавлення волі. На даний час ці люди або вже мали відбути терміни покарання, або до них мала бути застосована амністія чи інше пом’якшення покарання, які ухвалювались в Україні.

За даними видання, у цих таборах сепаратисти “ДНР/ЛНР” змушують тисячі ув’язнених до безоплатної праці.

Група правозахисників, яка моніторила ситуацію на окупованих територіях, вказує, що доходи від примусової праці у таких таборах становлять до 500 тисяч євро на місяць.
Ці кошти використовуються для фінансування сепаратистів на Донбасі.

Самопроголошені уряди ОРДЛО на запит щодо наявності та функціонування таборів німецькій радіостанції не відповіли.

Правозахисники і журналісти виходять з того, що в таборах на Сході України утримуються до 10 тисяч ув’язнених. Багато з них не мали підстав для потрапляння в такі табори.

Читайте також:
Українські тюремники привезли з ОРДЛО 18 “зеків” із важкими вироками

Бойовики “ДНР” передали в Україну ще 14 осіб із місць відбування покарань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна