Командувач військ США в Європі Бен Ходжес у Києві: Ми теж у вас навчаємося

 

У четвер, 13 липня, Київ відвідав командувач військ США в Європі генерал Бен Ходжес, який провів зустрічі з керівництвом оборонного відомства та Збройних сил України.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу МОУ.

На зустрічі міністра оборони України Степана Полторака з Беном Ходжесом за участі посла США Марі Йованович ішлося про плани щодо тренінгів, які проводять військовослужбовці країн НАТО на полігонах ЗС України.

“Я хочу подякувати вам за організацію служби інструкторів країн НАТО в Україні. Ми любимо вашу країну, ми цінуємо сміливість і бойовий дух українських військовослужбовців і робимо все, у рамках повноважень, щоб підтримати вашу країну у важкий час”, – сказав Бен Ходжес.

Генерал Ходжес розповів про реформи, які відбувалися раніше в Сухопутних військах США, та переймання американцями українського досвіду.

“Ми свого часу також дуже багато часу та зусиль складали в освіту, інвестували у освітні проекти. Це добрий внесок у майбутнє. І я стаю все більшим оптимістом, коли бачу, наскільки швидко українські військовослужбовці досягають прогресу та удосконалюють свій професіоналізм”, – сказав він.

“Процес навчання завжди є двостороннім. Ми також вчимося. Ми ввели вже деякі зміни в наші настанови, бо врахували ваш досвід”, — зазначив генерал Бен Ходжес.

Степан Полторак вручив генералу Ходжесу відзнаку Міністерства оборони України “За розвиток військового співробітництва” та подякував за його службу.

Міністр оборони України подякував генералу Бену Ходжесу за особистий внесок у реформуванні ЗС України.

“Знаю, що ви завершуєте свою каденцію, і жалкую про це. Сподіваюсь, що людина, яка прийде на ваше місце, буде так само ефективно працювати”, — наголосив Степан Полторак.

Генерал Полторак підкреслив важливу роль командувача військ США в Європі Ходжеса у навчально-тренувальних заходах, проведених в Україні.

“Допомога військовослужбовців з країн НАТО вже дає значні практичні результати. Ті українські військовослужбовці, які пройшли тренінги за тренувальними програмами НАТО, за останній рік не втратили жодного клаптика української землі, зменшилась чисельність втрат, і ми маємо певні переваги у військових операціях. Це дуже важливо, адже завдяки підготовці покращився професіоналізм українських бійців”, — сказав Степан Полторак.

Під час зустрічі глава МОУ поінформував генерала Ходжеса про перспективні плани щодо розвитку навчально-матеріальної бази та покращення інфраструктури військових містечок та полігонів ЗС України.

“Я впевнений, що ми маємо розширити географію проведення навчань за участю інструкторів країн Альянсу на українських полігонах”, — наголосив Степан Полторак.

Читайте також:
Командувач Сухопутних військ США в Європі відвідав полігон у Старичах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна