Радбез узяв на сектор оборони 6 мільярдів із конфіскованих грошей оточення Януковича

 

Із конфіскованих активів оточення екс-президента Віктора Януковича буде виділено 6 млрд. гривень на фінансування сфери безпеки й оборони.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов на брифінгу за результатами засідання РНБО в понеділок, 10 липня.

“Прийнято рішення почати фінансування державного бюджету за рахунок конфіскованих фінансових ресурсів — це гроші, які були конфісковані з рахунків в Ощадбанку та інших банках України. Пов’язані ці гроші з оточенням екс-президента Януковича. Із цього ресурси за спецфондом бюджету запропоновано профінансувати сектор безпеки і оборони на 6 млрд. гривень”, – сказав він.

За словами секретаря Радбезу, кошти підуть на закупівлю озброєння і військової техніки, фінансування “потужної програми” щодо закупівлі і виробництва боєприпасів; 1 млрд. гривень виділять Міністерству оборони для забезпечення військовослужбовців житлом.
Також секретар РНБО зазначив, що планується виділення ресурсів для розробки новітньої зброї і новітньої техніки, зокрема, нових танків “Оплот”, нових ракетних технологій тощо.

 

Читайте також:
Порошенко доручив будувати житло для контрактників ЗСУ в місцях дислокації

РНБО: президент виділяє 1,4 млрд. на новий завод боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна