До кінця 2018 року Міноборони очолить цивільна особа, – Полторак

 

До кінця 2018 року міністром оборони України стане цивільна особа, а для вдосконалення реформи в МОУ створять Центр управління змінами.
Як передає “Новинарня“, про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час виступу перед учасниками міжнародної конференції в Лондоні 6 липня.

“Глава вітчизняного оборонного відомства зазначив, що запровадження механізму демократичного цивільного контролю над Збройними силами України має завершитися до кінця 2018 року”, – ідеться в повідомленні прес-служби МОУ.

“Фундаментально ми до цього готові, необхідна законодавча база підготовлена, і, фактично, для переходу на демократичний цивільний контроль за європейським механізмом залишився ще один останній крок”, — зазначив генерал армії України Полторак.

Міністр оборони підкреслив, що до кінця 2018 року оборонним відомством України має керувати цивільна особа, також цивільними будуть заступники міністра оборони та керівники структурних підрозділів.

При цьому Полторак підкреслив, що “всі ключові рішення будуть прийматися, у тому числі з урахуванням обстановки, яка складатиметься в Україні”.

Також міністр заявив, що в МОУ планують удосконалити механізм організації і контролю за проведенням оборонної реформи.

“Якщо проаналізувати наші дії у 2016 році, то можна сміливо говорити, що більші ніж 90 % завдань, які ми ставили перед собою, виконані, — зазначив Степан Полторак. — І вже в цьому році робота продовжується. Ми удосконалимо механізм організації і контролю за перебігом реформування Українського війська, у тому числі шляхом створення Центру управління змінами, на який буде покладено завдання щодо систематизації роботи підкомітетів, відповідальних за реформування Міністерства оборони та Збройних сил України”.

Говорячи про здобутки, які вже є, Полторак заявив: “Ми значно покращили військово-польову медицину та систему евакуації, створили мережу військових госпіталів. Нам вдалося організувати навчання шести батальйонів ЗС України за стандартами НАТО, створити Сили спеціальних операцій, відпрацювати відповідні програми, удосконалити систему ефективної логістики, підготовки органів військового управління, частин і підрозділів Української армії”.

У Лондоні генерал Полторак також підкреслив, що зі 146 тисяч у 2014 році чисельність Збройних сил України збільшилася до 250 тисяч осіб. Крім того, створено потужний оперативний резерв з понад 130 тисяч осіб.

“Ми чітко розуміємо, що необхідно продовжувати реформи. Для цього ми маємо відповідні напрацювання, потенціал та міжнародну підтримку”, — наголосив Степан Полторак.

Читайте також:
Старт Комітету реформ Міноборони й ЗСУ:
перехід до активної фази реформування армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна