Жебрівський: “Руський мир” – найбезглуздіша ідеологія ХХІ століття

 

Павло Жебрівський
голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації

(FB)

Минає три роки з часу звільнення Слов’янська, Краматорська, Дружківки та інших населених пунктів північної частини Донеччини від російських окупантів.

Ще чотири роки тому подібна фраза викликала б подив, несприйняття і обурення. Путін одним “вмілим” рухом розбив те, що понад 200 років так трепетно ліпили покоління ідеологів російської імперії. Найближчі десятиліття саме це буде відправною точкою українсько-російських стосунків. “Скрєпи” “переяславської ради” та “золотого вересня” розрубано назавжди.

Сьогодні найбільшим моїм бажанням є те, щоб вже наступного року ми відзначали першу річницю звільнення Донецька, Сніжного, Новоазовська та інших міст краю від криваво-чорного мороку найбезглуздішої людиноненависницької ідеології 21 століття – “руского міра”.

Про це говорили й учора під час зустрічі на горі Карачун з учасниками Всеукраїнського потягу єднання “Труханівська Січ”.

Упевнений: волонтери, учасники бойових дій, історики, молодь, які зібралися на горі Карачун та згадували її оборонців, не дадуть забути цю героїчну сторінку новітньої історії України.

Читайте також:
На горі Карачун урочисто відкрили нову телевежу.
Але для укрмовлення на Донецьк потрібно ще

На горі Карачун посадили дубовий гай у пам’ять про захисників України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна