Стали відомі імена російських прикордонників, які в Криму поплутали береги

 

Встановлено особу другого російського прикордонника ФСБ, який незаконно перетнув кордон України в Херсонській області.
Як ідеться в матеріалі міжнародного розвідувального співтовариства “Інформнапалм”, це Аскар Кулуб.

Нагадаємо, першим “заблукалим” виявився прикордонник ФСБ РФ родом із Благовещенська Амурської області Володимир Кузнєцов.

“У ході впізнання В. Кузнєцова уважні читачі InformNapalm допомогли встановити особу і другого російського “рибалки”-прикордонника ФСБ. Це Аскар Кулуб, дата народження 25.12.1989, родом із міста Морозовська Ростовської області. Нам вдалося виявити два соціальні профілі Кулуба – в соцмережі “Одноклассники” (архів профілюконтактів неактивний з 2010 року, містить одне неякісне фото) і “ВКонтакте” (архів профілюконтактів, без фотографій). Подібність між фотографіями власника знайденого профілю та знімками другого затриманого очевидна”, – йдеться в публікації.

Ідентифіковано другого співробітника ФСБ, якого затримали в Херсонській області. Ним виявився Аскар Кулуб, - InformNapalm 01
“Незважаючи на те, що профіль Аскара у “ВКонтакте” не містить фотографій, за віком, загальними друзями Альмірою Утеалієвою та Олексієм Теняковим, можна стверджувати, що це саме Кулуб.

Аскар має довгу спортивну кар’єру – на це вказує список його друзів і сторінки, відмічені росіянином як цікаві. У січні 2016 року Аскар був у євпаторійській команді Grassie Barra і брав участь у відкритому чемпіонаті міста Севастополя (окупований півострів Крим) зі спортивної боротьби греплінг. Утім, спортивні навички та гарт Прикордонних військ ФСБ окупанту Аскару Кулубу не допомогли, і він без особливих зусиль разом із товаришем по службі був затриманий українськими військовослужбовцями”, – зазначають автори матеріалу.

Ідентифіковано другого співробітника ФСБ, якого затримали в Херсонській області. Ним виявився Аскар Кулуб, - InformNapalm 02

Нагадаємо, минулого тижня військовослужбовці 56-ї бригади ЗСУ біля коси Малої поблизу Перекопської затоки окупованого півострова Крим затримали двох невідомих, які припливли до берега Херсонської області на гумовому човні.
За їх словами, вони мали бути “учбовими цілями” на навчаннях, але збилися з маршруту.

Затримання, зі слів бійця Юрія Ємельянова, проводили із застосуванням прийомів рукопашного бою, що підтверджують фото з обличчями затриманих, які з’явилися в мережі через кілька днів.

Затримані були передані Державній прикордонній службі України, яка й опублікувала 30 червня їхні фото і первинну інформацію.

За деякими даними, один із затриманих – офіцер прикордонної служби ФСБ, другий – у званні прапорщика.
Каланчацький суд заарештував обох затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень України з’явилися записи про постанови суду стосовно затриманих (справи № 657/1368/17, № 657/1369/17 ).
Представникам спецслужб країни-агресора, крім затримання на 15 діб, присуджено штрафи в розмірі 320 грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна