У 56-й бригаді розповіли, що російських прикордонників, які поплутали береги, затримували з боєм

 

Військовослужбовці 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ в ніч на 30 червня затримали двох співробітників ФСБ РФ на адмінкордоні з окупованим Кримом із застосуванням прийомів рукопашного бою.

Про це повідомив військовмй бригади Юрій Ємельянов на своїй сторінці в Facebook, повідомила “Українська правда” 2 липня.
Уранці 3 липня дописи недоступні для перегляду.

За його словами Ємельянова, о першій годині ночі 30 червня в районі коси Малої, у Перекопській затоці, зі сторони тимчасово окупованої АР Крим до території материкової частини України наблизився катер на повітряній подушці з бортовими розпізнавальними знаками збройних сил Росії.

На відстані 200 метрів від берегової лінії спостерігалося мерехтіння кишенькового ліхтаря.

“При просічуванні території коси Малої особовим складом підрозділу приблизно о 01.58 в низині в чагарнику були виявлені невідомі особи, які після застосування прийомів рукопашного бою бійцями були затримані”, – повідомив Ємельянов.

За допомогою приладу нічного бачення було знайдено гумовий човен, два мобільні телефони та особисті речі в спортивній сумці.

Військовий додав, що службовці Державної прикордонної служби прибули на місце події лише через годину після затримання невідомих осіб.

“Таким чином, бійцями 56-ї бригади була зупинені заходи країни-агресора з розвідки на території України”, – написав Ємельянов.

Як відомо, в ніч на 30 червня 2017 року прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів. При цьому встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ Росії.
Повідомлялося, що під час затримання у обох не було зброї і спротиву вони не чинили.
За їх словами, вони нібито виконували роль “учбових порушників кордону” під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.
Прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися в Україні. Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.
Каланчацький суд заарештував затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб.

Як встановила розвідувальна спільнота “Інформнапалм“, один із затриманих прикордонників – із міста Благовещенськ Амкрської області РФ, представлений у соцмережах як Володимир Кузнєцов (Владимир Кузнецов).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна