На межі з Кримом затримано двох прикордонників ФСБ Росії – “загубилися”

 

Українські прикордонники затримали двох співробітників ФСБ Росії на адміністративному кордоні з Кримом у Херсонській області.
Про це у соцмережі повідомив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко.

За його словами, 30 червня близько 2:30 ночі прикордонники Херсонського загону спільно із військовослужбовцями ЗС України на березі Перекопської затоки затримали двох невідомих осіб без документів та виявили човен, на якому ті причалили до берега.

Під час попереднього опитування було встановлено, що затримані є військовослужбовцями Прикордонної служби ФСБ Росії.

З їх слів, вони нібито виконували роль “учбових порушників кордону” під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

Відносно затриманих громадян РФ проводяться визначені законодавством адміністративно-процесуальні дії.

Прикордонна служба ФСБ РФ визнала факт зникнення своїх бійців і направила звернення української сторони, в якому просить надати інформацію про двох військовослужбовців, які “загубилися” в Україні.

Про це розповів “Інтерфакс-Україна” речник ДПСУ Олег Слободян.

“Російські прикордонники направили нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально, таким чином вони підтвердили, що це їх військовослужбовці загубилися в Україні”, – сказав Слободян.

За його словами, на даний момент українські прикордонники спільно із зацікавленими структурами проводять фільтраційні заходи щодо затриманих, а також встановлюють їхні особи.
Після відповідних заходів буде прийнято рішення про їх передачу компетентним органам.

 

Читайте також:
На межі з окупованим Кримом ФСБ затримала нелегала-курортника
з Кіровоградщини

Прикордонники ФСБ РФ затримали в морі біля Криму
українське судно “Рибак Херсона”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна