Голова Євроради Туск українською мовою заявив, що український народ заслуговує на більшу повагу в Європі

 

Український народ заслуговує на більшу повагу в Європі та підтримку з боку Євросоюзу.
Про це українською мовою сказав президент Європейської ради Дональд Туск на спільному брифінгу з Петром Порошенком у Брюсселі в четвер, 22 червня.

“Дорогі українські друзі. Я хочу вас привітати та подякувати вам. Привітати з тим, що, попри драматичні обставини і різні перешкоди, незважаючи на війну на сході України, ви змогли отримати безвізовий режим. І хочу подякувати вам за вашу проєвропейську рішучість. І мужність, з якою ви захищаєте вашу незалежність”, – цитує главу Євроради “Укрінформ”.

Дональд Туск наголосив, що за ці успіхи українці заплатили також, на жаль, і кров’ю.

“Ви заслужили усього, чого ви досягли. І саме тому в Європі цьому аплодують і підтримують вас. Хоча я знаю, що цього не достатньо. Ви маєте право очікувати на більше. Ви також маєте право пишатися собою”, – підкреслив Туск.

У свою чергу Петро Порошенко зазначив, що нині Україна працює над тим, аби, запроваджуючи зміни, наздогнати у розвитку країни, котрі раніше попрощалися із СРСР.

“Це історичні дні для України, коли після отримання безвізового режиму ми кажемо останнє «прощавай» Радянському Союзу та Російській імперії. Польща, країни Балтії, інші країни Східної Європи зробили це 20-25 років тому, і ми зараз робимо все можливе, щоб впровадити реформи, на які ви витратили десятки років, у дуже короткий проміжок часу з вашою надзвичайно цінною допомогою та досвідом”, – наголосив президент Порошенко.

“Україна та ЄС мають найтісніші стосунки, ніж будь-коли. Ми ніколи не мали такого рівня довіри, співпраці та підтримки. Україна повністю віддана всім критеріям реформ та Угоді про асоціацію з ЄС. Дуже важливо, що ми продовжуємо імплементацію реформ незважаючи на війну та дуже важку безпекову ситуацію”, – додав глава держави.

За його словами, Угода про асоціацію України з Європейським Союзом почне працювати у повному обсязі з 1 вересня цього року.

Як повідомляла “Новинарня“, після поїздки до США президент Петро Порошенко 22 червня перебуває у Брюсселі з робочим візитом. Крім інших контактів, він зустрівся також із канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Читайте також:
Порошенко у Брюсселі розповів про загрози “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна