Насосна станція Південнодонбаського водогону знову не працює через обстріли

 

Насосна станція першого підйому Південнодонбаського водогону, яку лише вчора відновили й запустили, знову зупинена. Про це в неділю, 11 червня, повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.
Відтак знову припинено подачу води на чотири фільтрувальні станції – Карлівську, Великоанадольську та дві Маріупольські.

“Російсько-терористичні бандформування нанесли черговий вогневий удар по району, де розташована станція (Ясинуватський район, с. Василівка). Перебили лінії електропередач, вивели з ладу трансформатор, пошкодили будівлю”, – пояснив він.

“Представники орди (ОРДО – “Н”) у тому, що відбувається, намагаються звинуватити ЗСУ. Натомість від наших військових маємо тверду гарантію не стріляти по станції. Представники протилежного боку такої гарантії не дають – ні нам, ні міжнародним спостерігачам – і вдаються до диверсійних заходів”, – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

За його словами, бригада ремонтників виїхала на станцію, щоб відновлювати пошкоджене обладнання.

“Тривалість робіт залежатиме від поточної безпекової обстановки. Поки що СЦКК домовляється про встановлення тривалого режиму тиші”, – повідомив голова ВЦА.

“На даний час без централізованого водопостачання залишаються міста, які живляться з Карлівської фільтрувальної станції: Покровськ, Мирноград, Родинське, Селидове, Українськ, Новогродівка, Гірник, селища Цукурине, Гострий та Курахівка – там вода буде подаватиметься за графіком.
У Волноваському районі маються свої насосні з резервними резервуарами, тож маємо можливість подавати питну воду населенню. Теж саме й по Маріуполі – вода у місті є”, – зазначив Павло Жебрівський.

Українська сторона СЦКК уточнила, що обстріл насосної станції відбувся 11 червня близько 7:00 ранку із гранатометів.

“Українська сторона впевнена, що цей обстріл ні що інше, як провокація з метою дискредитації української влади та ЗСУ. Насосна станція Південно-Донбаського водоводу, як і інші критичні екологічні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу знаходиться під особливою увагою керівництва АТО щодо недопущення в місцях їхнього розташування будь яких-порушень режиму припинення вогню, навіть коли ЗСУ мають потребу відкрити вогонь у відповідь”, – ідеться в повідомленні СЦКК на фейсбук-сторінці штабу АТО.

Як інформувала “Новинарня“, попереднього разу насосна станція першого підйому Південнодонбаського водогону через обстріли не працювала з 8 до 11 червня.

Як відомо, насосна станція першого підйому Південно-Донбаського водоводу подає воду на Донецьку фільтрувальну станцію, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей, а також на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції, що обслуговують близько 400 тисяч людей на півдні Донецької області. Крім того, завдяки роботі станції технічну воду отримують великі підприємства регіону – Авдіївський коксохімічний завод та Курахівська ТЕС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна