Квартирне питання “Няш-мяш”: Transparency вимагає позбавити Поклонську мандата Держдуми через незадеклароване житло

 

Російське відділення міжнародної організації Transparency International виявило незадекларовану квартиру в Донецьку Наталії Поклонської – незаконно обраної в окупованому Криму депутатки Держдуми РФ, яку раніше Росія використовувала на посаді так званого “прокурора Криму”. Відтак організація вимагає позбавити Поклонську мандата Думи.

Як передає “Новинарня“, в матеріалі “Квартирне питання Наталі Поклонської” центр “Трансперенсі інтернешнл – Росія” також стверджує, що Поклонська незаконно користується одразу двома службовими квартирами: одна – “депутатська” в Москві, друга – “прокурорська” в Сімферополі, хоча Поклонська вже не обіймає цю посаду.

Квартиру площею 30 квадратних метрів в Донецьку Transparency виявила в українському державному реєстрі прав на нерухомість.

“В українському Державному реєстрі прав на нерухоме майна за якоюсь Дубровською Наталією Володимирівною числиться квартира площею 29,9 кв. м в Донецьку на вулиці Римського-Корсакова. У виписці міститься РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків) – унікальний ідентифікатор платника податків… У РНОКПП зашифровані стать його власника і дата його народження (точніше, кількість днів, що пройшли з 1 січня 1900 року до дати народження – це перші п’ять цифр номера). Номер Наталії Володимирівни Дубровської, власниці донецької квартирі, – 2929721948. Отже, дата її народження – 18 березня 1980 року. Вона народилася того ж дня, що й депутат Держдуми Наталія Володимирівна Поклонська”, – ідеться в розслідуванні російського “Трансперенсі”.

“Це, звичайно, може бути простим збігом. Однак в українському телефонному довіднику є лише одна Дубровська Наталія Володимирівна з такою датою народження. Вона була зареєстрована в Криму, в селі Уютне в Сакського району під Євпаторією, – там, де, згідно з офіційною біографією, зросла Наталія Поклонська. В одному будинку з нею зареєстрована сім’я Дубровських. Судячи по роках народження, вони можуть доводитися Поклонській матір’ю, батьком і старшою сестрою. Будинком і земельною ділянкою, на якій він стоїть, згідно з реєстром прав на нерухоме майно, володіє передбачувана мати Поклонської.

Крім того, дочка Поклонської зареєстрована в соцмережах під прізвищем Дубровська. Переконатися в тому, що ця дівчинка і є дочка Поклонської, нам допоміг випадок, в якому замішана кицька. 20 травня Поклонська опублікувала у своєму “Твіттері” фотографії кицьки з коментарем: «Зайшла в гості красуня. Любов з першого погляду. Мабуть, цим разом замешкає з нами». Того ж дня дівчинка опублікувала на своїй сторінці «ВКонтакті» фотографії цієї ж кицьки”, – зазначено в матеріалі.

Якщо квартира в Донецьку дійсно належить Поклонській, вона чотири рази не включала її в декларацію, пише Transparency.

Організація відправила заяви голові Державної думи РФ В’ячеславу Володимирову та в адміністрацію президента Росії з проханням перевірити достовірність відомостей про доходи та майно громадянки РФ Поклонської.

“Якщо цей факт підтвердиться, Поклонська повинна бути позбавлена ​​мандата депутата Держдуми”, – пише Transparency.

Автори розслідування також вказують, що Поклонська продовжує користуватися службовою квартирою прокурора в Сімферополі, хоча більше не обіймає цю посаду. Центр також звернувся до генерального прокурора РФ Юрія Чайки з проханням перевірити законність використання Поклонською цієї квартири.

“У передвиборіій декларації , яку Поклонська подала в 2016 році, висуваючись у депутати Держдуми, за нею не числиться взагалі ніякого майна. Згідно з депутатською антикорупційною декларацією, поданою в 2017 році, вона не має ні власної квартири, ні машини, ні дачі, ні гаража. Вона живе в службовій квартирі площею 79,8 кв. м в Москві на вулиці Улофа Пальме, 1. Це житловий комплекс преміум-класу, що належить керуючому справами президента. Квартири в ньому надаються депутатам Держдуми і членам Ради Федерації, які не мають власного житла в Москві.
Також Поклонська задекларувала службову квартиру площею 116,6 кв. м. Ця квартира розташована в Сімферополі. Кримська прокуратура купила її в 2014 році, відразу після включення Криму до складу Росії (анексії – “Н”), за бюджетні 12 млн руб.”, – інформує “Трансперенсі”.

Центр при цьому вказує, що у травні Поклонська запропонувала провести антикорупційну перевірку російського відділення Transparency International.

Читайте також:
Поклонська запросила українських політиків до Криму “налагодити дипвідносини”

РПЦ спростувала маячню Поклонської про мироточення бюсту Миколи ІІ

Колабораціоністка Наталія Поклонська, відома за прізвиськом “Няш-мяш”, в Росії вважається обраною до Держдуми РФ на нелегітимних виборах 2016 року. В Україні проти колишньої співробітниці прокуратури порушили кримінальну справу за участь у окупації Криму Росією взимку й навесні 2014 року, коли Поклонська стала т. зв. “прокурором Криму” під контролем Кремля.

У 2014 році поплічниця російських окупантів у Криму Поклонська була оголошена в розшук органами МВС України за статтею 109 ч. 1 Кримінального кодексу України — “дії, початі з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про здійснення таких дій”.

Читайте також:
Поклонська пригрозила Магаданом противникам думських виборів у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна