Порошенко доручив МЗС пояснити Москві, що вибори до Держдуми РФ Україні неможливі

 

Президент Петро Порошенко доручив МЗС поінформувати Росію про неможливість проведення російських виборів в Україні. Про це 10 вересня повідомив речник президента України Святослав Цеголко. 

“Президент доручив міністрові закордонних справ поінформувати Москву про неможливість проведення російських виборів на території України“, – написав він у “Твіттері”.

Як відомо, 18 вересня в Росії відбудуться вибори до Державної думи. Провести вибори керівництво РФ планує також на території окупованого Криму.
Офіційний Київ закликав громадян України, які перебувають на території анексованого півострова, не брати участь у цих виборах.
Верховна Рада закликала парламенти інших держав та міжнародні організації заявити про нелегітимність виборів до Держдуми Росії через їх проведення в анексованому Криму.
Міністр закордонних справ Павло Клімкін також уже заявляв, що парламентські вибори в Росії є нелегітимними, оскільки відбуватимуться, в тому числі, на території окупованого Криму.
Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини не буде відправляти до Криму спостерігачів для моніторингу виборів до Державної думи РФ.
У свою чергу в Москві заявили, що Росія не прийме до уваги позицію України щодо виборів в Криму.

Читайте також:
Чому наступна Держдума Росії буде нелегітимною через вибори в Криму, – експерт

Поклонська пригрозила Магаданом противникам думських виборів у Криму

МЗС України надіслало до виконкому СНД ноту з приводу спостереження
за “виборчим фарсом” у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна