Адам Осмаєв, у якого стріляв чеченський кілер, обіцяє скоро знову бути в строю

 

Екс-командир міжнародного батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв, на якого 1 червня вчинили замах і який перебуває в лікарні, заявив про покращення свого стану здоров’я і обіцяє “скоро знову бути у строю”.

“Дякую всім хто переживав. Був момент, коли здавалося, що настав час зустрітися з дорогими друзями, що віддали життя захищаючи батьківщину, на Кавказі або в Україні. Але Всевишній розпорядився інакше, і земні ангели з медиків Києва залікували так, що мало не краще ніж раніше, так що на зло ворогам, скоро знову буду в строю, дасть Бог”, – написав він на своїй сторінці у “Фейсбуці” ввечері 6 червня.

Нагадаємо, напад на чеченця Осмаєва і його дружину, громадянку України, учасницю АТО Аміну Окуєву стався надвечір 1 червня на Подолі. Чоловік, який назвався французьким журналістом Алексом Вернером, завчасно домовився із подружжям про зустріч для інтерв’ю. Це була четверта їхня зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет “глок” і двічі вистрілив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна Окуєва зі свого нагородного пістолета Макарова зробила кілька пострілів у нападника. Обох чоловіків доправили до лікарні з пораненнями. Окуєва не постраждала.

За даними ЗМІ, нападник – громадянин РФ, пітерський бандит, чеченець Артур Денісултанов-Курмакаєв на прізвисько “Динго”, який раніше вбив Умара Ісраїлова – екс-охоронця президента Чечні Рамзана Кадирова, що виявився “відступником”.

Читайте також:
Хто стріляв? Велика історія про те, як чеченського добровольця Осмаєва на Подолі намагався убити особистий кілер Кадирова з чотирма прізвищами і контактами у Шустера

У лютому 2015 року Осмаєв в АТО став новим командиром батальйону імені Джохара Дудаєва після загибелі Іси Мунаєва. Аміна Окуєва, медик за освітою, є прес-секретарем батальйону та воювала в АТО.

Читайте також:
Стан пораненого чеченського добровольця Адама Омаєва важкий, але стабільний, – Окуєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна