Стан пораненого чеченського добровольця Адама Омаєва важкий, але стабільний, – Окуєва

 

Стан чеченського добровольця Адама Омаєва, пораненого в Києві 1 серпня, важкий, але стабільний. Про це написала у “Фейсбуці” його дружина Аміна Окуєва, яка нейтралізувала нападника.

“Спасибі всім, хто переживав і молився. За Милості Всевишнього все гаразд. Стан Адама важкий, але стабільний. Кілер зупинений мною з нагородної зброї”, – зазначила Окуєва.

“Велике спасибі за підтримку всім, і в першу чергу моїм колишнім колегам з МВС та товаришам по службі. Все буде добре, дасть Бог”, – додала Аміна Окуєва, оприлюднивши своє фото з народним депутатом, радником глави МВС Антоном Геращенком.

Сам Антон Геращенко поширив цю світлину, зазначивши, що “приїхав підтримати Аміну. Вона бадьориться. Все буде гаразд”.

У наступному дописі, в ніч на 2 червня, Окуєва повідомила, що “приїхала з відділень, де давала свідчення”.

“Допомоги поки ніякої, крім молитов, не потрібно. Головна мораль усього, що сталося, для мене особисто така: наші життя і смерті лише в руках Всевишнього.
А всім побратимам ще раз хочу нагадати знайому всім бійцям істину: в екстремальній ситуації у нас залишаються тільки ті навички, які були відпрацьовані до автоматизму.
Ми теж вас любимо. А вороги нехай втруть шмарклі – цього разу криваві!” – написала вона.

Читайте також:
Геращенко вважає, що в чеченців Осмаєва та Окуєву стріляв агент РФ
із фальшивим паспортом

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 1 червня на Подолі в Києві відбулася перестрілка.
За попередньою інформацією, чеченець Адам Осмаєв, якого в РФ звинувачують у підготовці замаху на президента Путіна, отримав два поранення. Його дружина Аміна Окуєва – як і чоловік, учасниця АТО – зробила чотири постріли у нападника.
За словами Антона Геращенка, стріляв в Осмаєва чоловік із вочевидь фальшивим українським паспортом на ім’я Дакар Олександр Венусович.

Адам Осмаєв (нар. 2 травня 1981, Грозний) — чеченський військовик, майор збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія. 2012 року був звинувачений у спробі замаху на президента Росії Володимира Путіна.
У лютому 2015 року під час війни на сході України очолив Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва (після загибелі в Дебальцевому комбата Іси Мунаєва).

Уродженка Одеса, активістка Майдану Аміна Окуєва – з лютого 2017 року заступник комбата в батальйоні Дудаєва. Вона отримала нагородний пістолет від глави МВС Арсена Авакова службу в добровольчому батальйоні “Київ-2” ще 2014 року.
У 2015-2017 роках – прес-офіцер полку особливого призначення “Київ” Національної поліції України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна