Геращенко вважає, що в чеченців Осмаєва та Окуєву стріляв агент РФ із фальшивим паспортом

 

Правоохоронці вжили заходів для того, щоб нападник на чеченських добровольців Адама Осмаєва та Аміну Окуєву не наклав на себе руки. Про це заявив радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко.

За його словами, стріляв в Осмаєва чоловік із вочевидь фальшивим українським паспортом на ім’я Дакар Олександр Венусович.

“Черговий терористичний акт, організований із території Російської Федерації, стався щойно в Києві. Кілер, який представився журналістом французької газети “Le Mond”, домовився про інтерв’ю з сім’єю моїх хороших знайомих – Адамом Осмаєвим та Аміною Окуєвою, постраждалими свого часу від переслідувань Путіна добровольцями, що захищають Україну”, – написав нардеп у “Фейсбуці”.

Адам Осмаєв

“Під час інтерв’ю негідник дістав пістолет “Глок” і почав стріляти в Адама Осмаєва. Не розгубившись, Аміна Окуєва дістала пістолет, яким вона була нагороджена міністром МВС Арсеном Аваковим за вірну службу в добровольчому батальйоні “Київ-2″, і чотири рази вистрілила в кілера.
Адам Осмаєв із двома кульовими пораненнями та кілер-невдаха доставлені в одну з лікарень Києва.
Їм надано медичну допомогу. За даними медиків, їхньому життю нічого не загрожує. І кілер, і Адам Осмаєв перебувають під охороною спецпідрозділів поліції. Також вжито заходів для недопущення того, щоб кілер покінчив життя самогубством”, – розповів Геращенко.

За його словами, в кілера при собі виявлені документи громадянина України – Дакара Олександра Венусовича, 1958 року народження.
Зараз поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такої людини та історію її життя.

“Вже зараз ми бачимо, що паспорт громадянина України ця людина отримала 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт – 15 лютий 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код – 11 лютого 2016 року. Збіг? Не думаю!” – пише Геращенко.

“Даний громадянин України, швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусович. А зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з Центру”, – зазначає депутат.

“Останнє його повернення з РФ було в середині травня місяця. Після чого даний громадянин раптом вирішив зв’язатися з Адамом Осмаєвим та Аміною Окуєвою під виглядом журналіста французької газети “Le Mond”.
Теж збіг? Не думаю!” – свідчить Антон Геращенко.

Аміна Окуєва

За його словами, слідство розглядатиме всі версії мотивів замаху на Осмаєва та Окуєву.
“Там, звичайно, буде і чеченський слід, який найбільше розкручуватимуть російські пропагандистські ЗМІ та їхні поплічники в Україні”, – припускає нардеп.

“Інша версія, яка очевидна в даному випадку, – це спроба добре продуманого йі організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь впровадженим в Україні кілером, підготовленим російськими спецслужбами”, – припускає радник міністра.

Від пропонує згадати історію з убивством у Києві російського екс-депутата Дениса Вороненкова, яке вчинив кілер Паршов, що “прийшов пішки з Білорусі, після навчання в спецшколі в РФ”.

“Згадаймо тут історію з замахом на мене в січні 2017 року, яке намагалися вчинити двоє кілерів, які приїхали з території РФ, після відповідного навчання там же. Вбивство майора ГРУ України Івана Мамчура в Рівному у вересні 2016 року та інші випадки, про які я заявляв раніше”, – написав Геращенко.

Він побажав якнайшвидшого одужання Адаму Осмаєву та заявив, що “кілера чекає суд і, швидше за все, довічне ув’язнення, якщо він не буде співпрацювати зі слідством і не розповість про деталі його вербування та організації замаху на вбивство”.

Речник МВС Артем Шевченко у свою чергу заявив у коментарі ЗМІ, що, за даними лікарів, життю поранених нічого не загрожує.

Як повідомляла “Новинарня“, вдень 1 червня на Подолі в Києві відбулася перестрілка.
За попередньою інформацією, чеченець Адам Осмаєв, якого в РФ звинувачують у підготовці замаху на президента Путіна, отримав два поранення. Його дружина Аміна Окуєва – як і чоловік, учасниця АТО – зробила чотири постріли у нападника.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна