Кінець “тиші”: з початку доби в лавах ЗСУ один загиблий і троє поранених

 

З початку доби 2 червня бойовики ОРДЛО 15 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України, неодноразово застосовували озброєння, заборонене Мінськими угодами. В результаті бойових дій один український військовослужбовець загинув, ще троє зазнали поранень.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00 п’ятниці.

Найнапруженіша ситуація на Приморському напрямку. Впродовж дня НЗФ тут чотири рази відкривали вогонь зі 120-мм мінометів у районі Чермалика. Там же, а також біля Новотроїцького, противник вів вогонь із гранатометів. Північніше, неподалік Мар’їнки, бойовики двічі обстрілювали оборонні укріплення сил АТО з мінометів калібру 82 мм.
Зокрема, близько 17.00 години під час обстрілу позицій сил АТО в районі цього населеного пункту під вогонь противника потрапили житлові квартали. Одна з мін калібру 82 мм влучила у житловий будинок по вулиці Прокоф’єва, внаслідок чого 20-річна дівчина та 71-річний чоловік зазнали осколкових поранень. Їх стан лікарі характеризують як задовільний.

На Донецькому напрямку в першій половині дня під ворожі обстріли з крупнокаліберних кулеметів потрапили бійці ЗС України в районі Зайцевого та Опитного.

“Луганський напрямок. На цій частині фронту противник з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки та Кримського. А наші позиції біля Новоолександрівки бойовики обстріляли із зенітної установки”, – повідомили у штабі.

Нагадаємо, 1 червня на Донбасі було оголошено перемир’я, але штаб АТО зафіксував 28 обстрілів з боку бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна