Канада завершила ратифікацію Угоди про ЗВТ з Україною

 

Канада завершила ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.
Про це повідомив президент Петро Порошенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні (1 червня) після згоди Палати громад та Сенату генерал-губернатор Канади скріпив своїм підписом Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. З урахуванням ратифікації нідерландським Сенатом Угоди про асоціацію між Україною та ЄС це рішення має більш ніж символічне значення”, – написав Порошенко.

“І Канада, і Нідерланди фактично синхронно зробили рішучий крок на шляху до формування трикутника вільної торгівлі Україна – Канада – ЄС. Після завершення всіх формальних процедур, цей трикутник об’єднає три регіони на двох континентах на основі спільної відданості ліберальним цінностям та ідеям”, – ідеться в повідомленні на сторінці Порошенка.

Торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що зовсім скоро українські виробники отримають додаткові можливості, такі як ставка мита 0 для 98% товарів українського походження.

“Тому ми будемо максимально все робити, щоб фінальні процедури відбулись якомога швидше і вже з серпня цього року Угода набула дії”, – зазначила вона.

Читайте також:
Сенат Канади ратифікував угоду про вільну торгівлю з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна