РФ висилає 5 молдавських дипломатів у відповідь на дії Кишинева. У президента Молдови істерика

 

Із Росії вишлють п’ятьох співробітників посольства Молдови в РФ – як захід у відповідь на видворення п’ятьох російських дипломатів із Кишинева.

Як повідомляє міністерство закордонних справ РФ, сьогодні, 31 травня, радника-посланника посольства Республіки Молдова в Росії запросили в МЗС. Там йому було вручено ноту про оголошення молдавських дипломатів персонами нон грата з приписом залишити територію Російської Федерації в триденний термін.

Водночас “російська сорона висловила надію на те, що в Кишиневі усвідомлять контрпродуктивність своїх недружніх дій щодо РФ і деструктивний характер зробленого молдавською стороною кроку, який іде врозріз із принципами партнерства та взаємної довіри”.

Як писала “Новинарня“, 29 травня Молдова оголосила персонами нон грата п’ятьох російських дипломатів. Їх імен офіційно не розголошували. Але за інформацією ЗМІ, серед видворених є помічник військового аташе посольства Росії в Молдові Олександр Грудін, якого молдавські спецслужби у березні звинуватили у вербуванні й отриманні секретної інформації від колишнього депутату парламенту країни Юрія Болбочану.

Ця ситуація неабияк схвилювала проросійського президента Молдови Ігоря Додона, який різко розкритикував дії прозахідного уряду власної держави.

“За 25 років дипломатичних відносин між РМ та РФ ніколи ще наші двосторонні взаємини не перебували на краю прірви, як зараз. От до чого призводять безвідповідальні рішення і дії молдавського уряду та парламентської більшості, які ухвалюють рішення не в інтересах свого народу, а виходячи із геополітичних інтересів західних кураторів“, – заявив Додон у коментарі РИА Новости.

Він також повідомив, що найближчими днями проведе зустрічі на різних рівнях із керівництвом РФ. Зокрема, планується його зустріч із російським президентом Володимиром Путіним “на полях” Петербурзького міжнародного економічного форуму.

“Якщо уряд і надалі нагнітатиме напругу в молдавсько-російських відносинах, провокувати розрив із нашим головним стратегічним партнером – Російською Федерацією, то своє слово скажемо ми, народ Республіки Молдова“, – наголосив Додон.

Читайте також:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна