Вашингтон хоче перезапустити мирні переговори щодо Донбасу, – ЗМІ

 

Президент США Дональд Трамп під час березневої зустрічі заявив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що криза в Україні – це відповідальність Європи, та що США не будуть сильно долучатися до мирного врегулювання. Проте через два місяці в адміністрації Трампа змінили курс з цього питання.
Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських офіційних осіб та експертів.

Видання зазначає, що закулісні спроби з приводу даного питання веде держсекретар США Рекс Тіллерсон.

За словами американських чиновників, “хоча все ще перебуває на ранній стадії, ідея Тіллерсона полягає в тому, щоб перезапустити версію мирних переговорів, в які була залучена адміністрація Обами минулого року, сподіваючись, що нові обставини та персони можуть дати кращі результати”.

Білий дім та Держдеп відмовилися від коментарів, проте офіційні особи США та інші підтвердили, що Тіллерсон вже мав кілька дискусій з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Газета пише, що наразі триває робота з вироблення нової стратегії, в якій бере участь також апарат віце-президента Майкла Пенса.

Тіллерсон має намір призначити спеціального посланника в Державному департаменті, який би вів дану ініціативу щодо України.
Спецпосланець, як відзначає видання, може відновити російсько-американський дипломатичний канал з “сірим кардиналом” Кремля, помічником російського президента Владиславом Сурковим.

“За президентства Барака Обами помічник держсекретаря у справах Європи Вікторія Нуланд зрештою не змогла досягти прогресу в минулому році через цей канал”, – констатує The Washington Post.

Читайте також:
Американці визначать спеціального посланника для переговорів із Сурковим
про Україну, – ЗМІ

США готуються глибше зануритись у питання Донбасу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна