Перша зустріч Трампа і Меркель: чітка підтримка НАТО і мир в Україні

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 17 березня у Вашингтоні висловив “чітку підтримку” Сполучених Штатів НАТО, але наголосив, що союзники мають платити “справедливі внески” на оборону.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, про це Трамп заявив під час прес-конференції з Меркель у Білому домі після зустрічі з нею, яка відбувається у період розбіжностей між двома довготривалими союзниками щодо питань НАТО й мігрантів.

Трамп також подякував Меркель за “зобов’язання” німецького уряду збільшити видатки на оборону.

ОНОВЛЕНО. Президент  Дональд Трамп відзначив лідерство канцлера Німеччини Ангели Меркель в урегулюванні конфлікту на сході України. “Я також високо ціную лідерську роль канцлера Меркель разом з президентом Франції (Франсуа Олландом) в урегулюванні конфлікту в Україні, де ми в ідеалі домагаємося мирного урегулювання”, – заявив Трамп на прес-конференції.

Як зазначає “Голос Америки”, на порядку денному першої зустрічі Меркель і Трампа – питання України, Росії й трансатлантичного партернства, навколо яких залишається багато неясностей.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії Дональд Трамп звинувачував канцлерку в “руйнівній для Німеччини політиці” з її доброзичливим підходом до біженців.
Ангела Меркель була не менш критичною по відношенню до Трампа після його указу, який стосується заборони на в’їзд в США для громадян семи мусульманських країн.

“Тепер, будучи вимушеною шукати шляхи співпраці для вирішення найважливіших світових проблем, Меркель вибрала більш примирливий тон”, – зазначає видання.

“Я глибоко переконана в тому, що трансатлантичне партнерство, засноване на спільних цінностях, відповідає нашим інтересам, не лише інтересам європейців. Я буду вести переговори з президентом Дональдом Трампом, виходячи з цих переконань”, – заявляла канцлер Німеччини перед зустріччю.

Читайте також:
Україну не забули. Стало відомо, про що президент Трамп
уперше говорив із Меркель та Путіним

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна