Протестантську церкву Франції вперше очолила жінка – Емманюель Сейболд

 

Головою Об’єднаної протестантської церкви Франції вперше стала жінка – Емманюель Сейболд.
Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“46-літню Емманюель Сейболд обрали головою ради Об’єднаної протестантської церкви Франції. Голосування відбулося напередодні, 27 травня, на щорічному синоді, який пройшов у Ліллі, на півночі Франції, за участі двохсот делегатів. Раніше Сейболд була пастором протестантської церкви Безансона (регіон Бургундія-Франш-Конте)”, – йдеться в повідомленні.

Жінки і раніше займали в протестантизмі Франції чільне місце, зазначає Le Monde, але ще ніколи їх не обирали на посаду глави всієї протестантської церкви цієї країни (хоча формально це дозволено з 1965 року).

Також на національному рівні жінка ще ніколи раніше не очолювала будь-яку християнську церкву у Франції.

Емманюель Сейболд народилася у 1970 році в Люнелі (передмістя Монпельє) в родині активістки французької Компартії і діяча місцевої протестантської церкви, здобула освіту на факультеті протестантської теології в Парижі і в Монпельє.

Активними парафіянами Об’єднаної протестантської церкви Франції, за даними самої церкви, є 250 тисяч осіб. Загалом протестантами вважають себе близько 1,3 млн. французів.

Читайте також:
Українська жінка вперше підкорила Еверест

Між Гелловіном та Лютером. У Німеччині стартував Рік 500-ліття Реформації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна