Поліція України отримала від японців 635 автомобілів Mitsubishi, за які явно переплатили

 

Японська сторона в рамках Кіотського протоколу передала поліції України 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV з екологічними двигунами. Церемонія відбулася в Києві в четвер, 25 травня.

Як інформує “Новинарня” з посиланням на МВС, у заході взяли участь прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Сергій Князєв, посол Японії в Україні Шігекі Сумі та президент корпорації Mitsubishi Motors Corporation Осаму Масуко.

Як підкреслив прем’єр Гройсман, оснащення екологічними автомобілями Mitsubishi – це ще один крок у технічному забезпеченні нової української поліції.

Міністр Аваков наголосив, що “сьогоднішня подія – це не перший проект, започаткований за підтримки уряду Японії і пана посла Шігекі Сумі”.

За його словами, 635 автомобілів Mitsubishi поповнять лави патрульної і інших підрозділів Національної поліції України.

“Хочу публічно подякувати пану президенту корпорації Mitsubishi Motors Corporation Осаму Масуко, який у відповідь на моє прохання, й приймаючи до уваги особливі умови розвитку поліції, надав знижку 13% на закупівлю цих автомобілів. І найближчим часом ще 95 автомобілів працюватимуть у Нацполіції”, – підкреслив глава МВС і “запропонував партнерам не зупинятися, адже попереду багато проектів”.

Сергій Князєв заявив, що отримані НП 635 автомобілів вийдуть на лінії вже до кінця поточного тижня.

Президент корпорації Mitsubishi Осаму Масуко наголосив на екологічності та новизні технологій переданих авто. “Цей проект демонструє визнання українським урядом необхідності оснащення своєї поліції більш екологічними та надійнішими транспортними засобами. Наші позашляховики містять передову систему універсального управління з повним приводом, що робить їх дуже зручним для використання поліції”, – підкреслив Масуко.

Читайте також:
Нацполіція заплатила за гібридні автомобілі Mitsubishi майже 1 мільярд гривень

Прес-служба МВС зазначає, що “за основними технічними та екологічними параметрами саме автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV є найефективнішими повнопривідними гібридними автомобілями для виконання поліцією своїх функцій. Крім того, нові кросовери повністю відповідають екологічним вимогам Кіотського протоколу по обмеженню викидів парникових газів у транспортній галузі”.

Автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV поєднує в собі бензиновий і два електромотори з приводом на всі чотири колеса і можливістю працювати тільки на електричному приводі. Зовні він не відрізняється від свого неелектричного прототипу.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Національна поліція отримає найкращу комплектацію авто, а за рахунок низької вартості витрат пального за рік можна заощадити близько 330 мільйонів гривень.

Програма розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу). 27 травня 2016 року вона була схвалена протокольним рішенням Кабінету Міністрів України.

Вартість проекту по заміні автомобілів Національної поліції становить 958 440 774 грн. Ці кошти надійшли Україні від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу.

МВС наголошує на особливих якостях придбаних “Міцубісі” у зв’язку з тим, що антикорупційні активісти в Україні раніше неодноразово наголошували на надмірній ціні, яку платять за Mitsubishi Outlander PHEV для Нацполіції.

Один автомобіль для поліції коштував 1,51 млн грн., або близько $58,60 тис.
При тому що в Німеччині Mitsubishi Outlander PHEV коштує майже $42 тис. з урахуванням 19% ПДВ. В країнах Євросоюзу в автосалонах такі авто коштують $40-43 тис.  В Японії даний Mitsubishi Outlander PHEV з урахуванням 8% податку на продаж коштує в автосалоні майже $31 тис. – відповідно, після сплати всіх податків і акцизу, в Україні цей автомобіль мав би коштувати $42,70 тис. З урахуванням додаткового обладнання для поліцейських машин їх вартість не повинна перевищувати $44 тис.

Продавець авто в Україні – ТОВ “Ніко Діамант” , що входить до групи “Ніко”, яка є великим імпортером іномарок. Співвласником фірми через ТОВ КУА “Ковін капітал” є виходець із Чернівців Володимир Гнатишин. Він раніше був бізнес-партнером нинішнього міністра юстиції Павла Петренка, одного з найближчих соратників лідера “Народного фронту” Арсенія Яценюка.
Гнатишин також був одногрупником Олексія Бурбака – брата лідера фракції “НФ” у Верховній Раді Максима Бурбака. Брат Гнатишина – Валентин, на початку 1990-х був бізнес-партнером Яценюка.
Одним з лідерів “Народного фронту” є і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна