Папа Римський у Ватикані прийняв військових ЗСУ і помолився за мир для України. ФОТО

 

Українські військовослужбовці потрапили на аудієнцію до Папи Римського Франциска у Ватикані. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Радіо Ватикану”.

Зустріч відбулася в середу, 24 травня, під час 59-го Міжнародного військового паломництва у французьке місто Лурд.

“Українські прочани, Христос воскрес! Не перестаю випрошувати в Господа миру для дорогої української землі”, – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції 24 травня на площі Святого Петра.

Понтифік прийняв у подарунок український прапор та сфотографувався з усіма військовими з України.

Військові-прочани тримали великі плакати зі світлинами з серії “Переможці” – це соціальний проект, присвячений ветеранам АТО, які в результаті бойових дій втратили кінцівки.

Зазначається, що цього року до Лурда вирушили представники Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, учасники АТО, офіцери, солдати Збройних сил та Національної гвардії України, курсанти Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного та Академії державної Прикордонної служби України, військові капелани, родини військовослужбовців.

Папа Римський Франциск з учасником бойових дій в Україні Олександром Швецовим. Фото: ФБ Roman Sinicyn

У паломництві брали участь зокрема і військовослужбовці, які отримали бойові поранення під час виконання завдань в районі АТО.

Як писала “Новинарня“, така аудієнція відбулася і 2016 року, тоді Папа Франциск благословив воїнів Українського війська.

Читайте також:
Мільйони від Ватикану.
Хто на Донбасі отримує допомогу з фонду Папи Римського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна