147 актів щодо 228 осіб. Луценко відзвітував про притягнення до суду за злочини на Майдані

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за час його роботи на цій посаді до суду скеровано 31 обвинувальний акт щодо 70 осіб стосовно перешкоджання мирним протестам на Майдані. Про це він заявив під час звіту у Верховній Раді 24 травня.

“Як я і обіцяв, активізовано розкриття злочинів, пов’язаних із перешкоджанням мирним акціям протесту на Майдані. З початку розслідування проваджень по Майдану правоохоронними органами скеровано до суду 147 обвинувальних актів щодо 228 осіб. За час мого перебування на посаді генпрокурора надіслано до суду в цих справах 31 обвинувальний акт щодо 70 осіб”, – сказав Луценко, якого цитує “Укрінформ”.

Він зазначив, що до суду, зокрема, направлено акт щодо колишнього керівника столичної міліції, якому інкриміновано організацію і виконання побиття учасників мирних акцій протесту на Майдані 30 листопада та 1 грудня 2013 року.
Крім того, у травні було скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього першого заступника голови Одеської ОДА, підозрюваного у причетності до організації побиття 19 лютого 2014 року мирних демонстрантів.

“Ще 20 осіб, в тому числі керівники обласної та міської одеської міліції тих часів, знаходяться на судовому процесі. Наразі судами в цій категорії майданівських справ вже засуджено 42 особи”, – додав генпрокурор.

За його словами, Генпрокуратура має намір передати до суду справу щодо злочинів колишнього президента Віктора Януковича проти Майдану одразу після вироку суду у справі про державну зраду.

“Справу по пред’явленню обвинувального акту Януковичу і Захарченку щодо організації безчинств на Майдані проти мирних демонстрантів буде скеровано до суду одразу після розгляду справи про державну зраду”, – зазначив Юрій Луценко.

Генпрокурор пояснив, що згідно із законодавством, якщо проти однієї особи направляються до суду дві справи, то справи мають об’єднати. Тому, щоб цього не сталося, аби не затягувати час, ГПУ чекає вироку у справі про держзраду.

“Ми дочекаємося цього вироку і одразу наступного тижня подаємо справу щодо наступного злочину – проти Майдану”, – заявив генпрокурор.

Говорячи про справи щодо корупції часів Януковича, Луценко зазначив, що нині проти Януковича і його оточення є 10 проваджень щодо корупції, у ключових випадках вже закінчено досудове слідство.

При цьому Луценко назвав рішення Інтерполу щодо Януковича “політизованим”.

Читайте також:
Є докази, що “тітушок” у Дніпрі під час провокацій 9 травня організував Опоблок, – Луценко

Звіт Луценка в Раді: генпрокурор розповів, що змінилося після Майдану
і де корупція найбільша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна