В Одесі передали до суду справу екс-заступника голови ОДА Орлова, який розганяв євромайданівців

 

Прокуратура Одеської області завершила розслідування кримінального провадження щодо колишнього першого заступника голови облдержадміністрації, якого підозрюють у причетності до силового розгону мирної акції 19 лютого 2014 року.

За повідомленням ГПУ, обласна прокуратура скерувала обвинувальний акт щодо колишнього посадовця до Приморського районного суду м. Одеси для розгляду по суті (за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими організував доставку до адміністративної будівлі облдержадміністрації близько 200 так званих “тітушок”.

“Розгін мирної акції здійснювався силами майже 200 залучених чоловіків, екіпірованих у захисну амуніцію та озброєних битками, кийками і металевими прутами. Обличчя нападники приховували під шапками-масками і мотошоломами”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, заступником голови Одеської ОДА на той час був Олександр Орлов. Зараз він депутат міської ради від партії “Опозиційний блок”.
Орлов був арештований у цій справі у вересні 2016 року, але вийшов під заставу.

Як інформувала “Новинарня“, 19 лютого 2014 року в Одесі озброєні палицями люди побили журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської ОДА. Внаслідок нападу постраждали кілька десятків активістів і журналістів, кілька знімальних груп втратили техніку, яку розбили або відібрали. Під час нападу, який відбувся у присутності кількох десятків міліціонерів, молодики вигукували: “Бити по голові і по камерах”.
Після майже півгодинного побиття молодики з кийками поїхали на п’ятьох маршрутних таксі №168 (номер одного з міських маршрутів). Перед відходом зловмисники розбили кілька припаркованих мотоциклів. Міліція не вжила жодних дій для їх затримання

Читайте також:
В Одесі суд арештував із правом застави депутата від “Опоблоку” Орлова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна