Стало відомо, наскільки скоротилася аудиторія російських соцмереж з початку блокування

 

Відвідуваність російських соцмереж та онлайн-сервісів, на які накладено санкції указом президента Порошенка від 15 травня, протягом тижня в Україні зменшилася на 1,22-3,35 мільйони візитів за добу. Як передає “Економічна правда”, відповідну статистику надала компанія SimilarWeb.

Статистика включає не унікальні візити з десктопів.

Зокрема, відвідуваність соціальної мережі “ВКонтакте” за даними на 20 травня впала на 3,35 млн візитів за 5 днів блокування доступу.

До введення санкцій щоденна відвідуваність “ВК” в Україні становила в середньому 10,1 млн. візитів на добу. При цьому 20 травня українські інтернет-користувачі відвідали соціальну мережу 6,75 млн. разів.

Таким чином, аудиторія “ВК” скоротилася на третину.

Мережа “Одноклассники” втратила в середньому 1,67 млн. візитів – із майже 4,6 млн. до вровадження санкцій.

Відвідуваність інтернет-порталу Yandex.ua знизилася приблизно на 2 млн. візитів за день (із 6 млн.).

Інтернет-портал mail.ru недорахувався 1,22 млн. візитів при середній відвідуваності 4,62 млн. до блокування.

За словами аналітика відділу маркетингу в SimilarWeb Павла Тучинського, представлені дані в переважній більшості випадків враховують відвідувачів з України, які зайшли на заблокований інтернет-ресурс через VPN.

“Якщо користувач спочатку зайшов в інтернет не через VPN, що, як правило і відбувається, ми побачимо країну-оригінал”, – каже Тучинський.

Варто зазначити, що ще не всі інтернет-провайдери України, в тому числі великі, виконали указ президента про санкції від 15 травня 2017 року.
Так, третій за величиною абонентської бази в Україні інтернет-провайдер “Воля” 23 травня повідомив, що повністю заблокує сайти до 1 червня.

Відповідно до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації, в Україні станом на 25 квітня 2017 року працювало 6158 інтернет-провайдерів.

Читайте також:
“Не ищи меня Вконтакте”. За день українська аудиторія Facebook
зросла на третину, найбільше – на Сході

Молодь вийшла на пікет під АП, вимагаючи зняти бан “Вконтакте”

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські срвіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru.
Провідні телеком-оператори заблокували россоцмережі 18 травня.

Станом на квітень 2017 року у 78% відсотків всіх користувачів інтернету в Україні, або близько 20 мільйонів людей, був аккаунт “Вконтакте”.

Читайте також:
Барчук щодо ВК і Яндекса: Народ наш народ не мудрий, на жаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна