Молодь вийшла на пікет під АП, вимагаючи зняти бан “Вконтакте”

 

У Києві молоді люди вийшли на пікет під адміністрацію президента України з вимогою відновити доступ до російських соціальних мереж.

Як передає УНІАН, в акції беруть участь близько 60 осіб, переважна більшість з яких – неповнолітні учні шкіл або училищ. Вони тримають в руках плакати: “Вы убиваете нашу субкультуру”, “Без ВК нам жизнь горька”, “Save VK” тощо, а також перевернуті зображення лайку Facebook.
Дехто з учасників акції на знак протесту проти заборони російських соцмереж заклеїв собі рот скотчем.

До охорони громадського порядку на Банковій залучено близько 30 працівників поліції та бійців Нацгвардії.

До мітингуючих підійшли представники поліції, щоб визначити організаторів акції, з якими потім може зустрітися представник АПУ для передачі вимог.

 

Читайте також:
“Не ищи меня Вконтакте”. За день українська аудиторія Facebook
зросла на третину, найбільше – на Сході

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські срвіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru.
Провідні телеком-оператори заблокували россоцмережі 18 травня.

Станом на квітень 2017 року у 78% відсотків всіх користувачів інтернету в Україні, або близько 20 мільйонів людей, був аккаунт “Вконтакте”.

Читайте також:
Барчук щодо ВК і Яндекса: “народ наш народ не мудрий, на жаль”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна