Санкції проти агресора мають нести елемент несподіванки, – РНБО

Санкції, що застосовуються проти держави-агресора, повинні мати елемент несподіванки. Таку думку в ході “круглого столу” в Києві в середу, 17 травня, висловив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради нацбезпеки Валентин Петров, передає “Інтерфакс-Україна“.

“В принципі інформація (про санкції) раніше поширювалася. Звичайно, є якесь комунікативне недопрацювання держави з одного боку. З іншого боку, якби інформація про підготовку санкцій була б озвучена офіційно, було би більше часу підготуватися і мімікрувати ряду компаній”, – сказав представник РНБО.

“Все-таки повинен бути елемент несподіванки, щоб не можна було вивести активи, внести зміни в господарську діяльність, в санкціях важлива несподіванка”, – констатував Петров.

Також він заявив, що Росія може використовувати сервіси “Яндексу” для планування ефективніших наступальних дій на території України.

“Сервіси “Яндексу”, наприклад “Яндекс.Пробки”, “Навігатор” – це ж в режимі онлайн отримується інформація про стан шляхів, пропускну здатність і завантаженість усіх доріг на території України. Якщо треба планувати будь-який наступ, прорив, чи якісь інші дії – то кращої ситуації і не придумаєш. Не потрібні й агентура, розвідники, навіть супутники не потрібні. Ми все самі даємо”, – цитує Петрова “Укрінформ“.

Як інформувала “Новинарня“, президент Порошенко указом 15 травня ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 1228 фізичних і 468 юридичних осіб, серед яких російські сервіси “Яндекс”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, Mail.ru, “1С”, “Касперський”, “Доктор Веб” та ін. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

В РНБО і СБУ “Українській правді” заявили, що питаннями реалізації заборон займатиметься Державна служба спецзв’язку та захисту інформації України.

Читайте також:
Нові санкційні списки України.
Серед інших – давно вбитий російський комбат “ДНР” Бушуєв

Заблокувати россоцмережі можна за кілька хвилин. Укртелеком уже почав

Заблоковані указом президента інтернет-ресурси обіцяють
“знайти шляхи”

1С працюватиме в Україні без обмежень, – “Софтком”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна