Бойовики зайняли “сіру зону” біля села Піски

 

Проросійські бойовики частково зайняли поблизу Донецька “сіру зону” – нейтральну територію біля лінії розмежування. Про це у вівторок, 16 травня, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прес-центр штабу АТО. Водночас станом на 15:30 така інформація на ФБ-сторінці штабу вже відсутня.

“Нещодавно наші десантники зірвали чергову їхню спробу просунутися вперед: окупанти частково зайняли нові позиції в сірій зоні поблизу населеного пункту Піски, що неподалік тимчасово окупованого українського Донецька”, – сказано у повідомленні.

“Бойовики спочатку відкрили вогонь зі всієї стрілецької зброї. Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів. Увійшовши в сіру зону, ворожі підрозділи відчули сильний опір і зупинилися – чергова загарбницька атака була припинена”, – повідомили в штабі.

Там уточнили, що противник постійно використовує для розвідки безпілотними, а у нічний час пильність десантників перевіряють диверсійно-розвідувальні групи.

Командир підрозділу десантників із позивним “Фанат” розповів, що бойовики постійно обстрілювали українські укріплення, а після “зимової сплячки” ще більше активізувався.
Зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції, а три дні тому внаслідок ворожого мінометного обстрілу троє українських десантників зазнали поранень.

“Ми виконуємо Мінські домовленості і першими вогонь ніколи не відкриваємо. Тільки коли є реальна загроза життю наших військовослужбовців, змушені подавляти вогонь ворога. Використовуємо лише дозволений калібр”, – розповів “Фанат”.

Як відомо, вранці 16 травня в штабі АТО повідомили про 37 обстрілів зі сторони бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна