АТО: двох бійців поранено, на Луганщині ворог б’є з артсистем калібру понад 100 мм

 

Відносно знизивши бойову активність вдень 15 травня, російсько-терористичні війська знову почали більш інтенсивно обстрілювати позиції ЗС України ввечері. Загалом за добу противник 37 разів відкривав вогонь по позиціях українських захисників вздовж усієї лінії розмежування. Двоє військовослужбовців Збройних сил отримали поранення. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Луганський напрямок. Впродовж минулої доби зафіксовано 10 епізодів застосування бойовиками зброї. Саме на цьому напрямку противник найактивніше використовував артилерійські системи калібру більше 100 мм. Так, ввечері бандити били зі 120-мм мінометів по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки, Новоолександрівки та Троїцького. Неподалік Троїцького бойовики також застосували ствольну артилерію калібру 122 мм. У районі цих же населених пунктів противник вів вогонь і з легшого озброєння – гранатометів, кулеметів та мінометів калібру 82 мм.

Донецький напрямок. Тут проросійські бандформування здійснили найбільше обстрілів підрозділів сил АТО. Найчастіше бойовики обстрілювали наші позиції на околиці Авдіївки, використовували 82-мм міномети, озброєння БМП, гранатомети та стрілецьку зброю. З таких же засобів ураження бойовики вчора ввечері вели вогонь по українських позиціях в районі Пісків, Верхньотороцекого, Новгородського, Майорська та Зайцевого. Крім того, біля Зайцевого незаконні збройні формування відкривали вогонь зі 120-мм мінометів.

Приморський напрямок. Зафіксовано 12 ворожих обстрілів. На цьому напрямку бойовики найчастіше обстрілювали наші опорні пункти в районі Широкиного, проте здебільшого використовували стрілецьку зброю. Неподалік Гнутового били з автоматичних станкових гранатометів. А на ділянці лінії розмежування, що розташована ближче до тимчасово окупованого Донецька, противник вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів поблизу Красногорівки та Новомихайлівки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна