Рада ЄС затвердила безвіз для України без обговорення

 

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму. Як передає “Новинарня“, про це на засіданні Кабміну повідомив прем’єр Володимир Гройсман.

Законодавчий акт Європейського парламенту та Євроради 11 травня затверджено без обговорення згідно з порядком денним. У ньому йдеться про “звільнення від віз громадян ЄС під час поїздок в Україну та українських власників біометричних паспортів під час поїздок до ЄС”.

Як інформує УНІАН, відповідне рішення ухвалено у Брюсселі в рамках засідання непрофільної Ради ЄС – з питань сільського господарства та рибальства.

Як відомо, якщо проти ухвалення рішення не виступає жодна держава Євросоюзу, питання виносять для технічного затвердження на засідання непрофільної Ради ЄС, що прискорює процедуру. Зокрема безвізовий режим для громадян Грузії розглядали міністри з питань енергетики країн ЄС, а для громадян Молдови – міністри транспорту.

Тепер президенти Європарламенту та Ради ЄС мають підписати остаточний акт у ЄП 17 травня.
Після цього підписання законодавчий акт буде оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів – орієнтовно 11 червня.

Рада ЄС анонсувала введення безвізу для України, опублікувавши пояснювальний відео.

Як повідомляла “Новинарня“, Європарламент 6 квітня підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. 26 квітня Комітет постійних представників країн – членів ЄС (COREPER) підтвердив це рішення.

Читайте також:
Безвіз із ЄС дозволить українцям вільно подорожувати до 34 країн, – МЗС

З початку дії безвізу до ЄС не пустили лише 0,2% грузинських мандрівників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна