Кличко пішов на компроміс із “Правим сектором” у фарбуванні Арки Дружби народів до Євробачення

 

Прикрашання Арки Дружби народів у Києві завершать фрагментом українського орнаменту. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в ефірі каналу “1+1”, коментуючи опір активістів “Правого сектора” забарвленню арки в кольори веселки напередодні конкурсу “Євробачення”.

“Ми знайшли компроміс. На тій ділянці, яка залишилася незавершеною, розмістять фрагмент українського орнаменту. Ніяких конфліктів не буде”, – сказав він.

При цьому міський голова зазначив, що Арку прикрашають різними кольорами вже не вперше.

“Громадські організації подали заявку, щоб тимчасово прикрасити Арку Дружби народів кольорами веселки. Дехто почав говорити, що це, нібито, якась не така символіка, натякаючи на певні організації. У мене є фотографія 2010 року, коли арку підсвічували різними кольорами, і ні в кого не виникало зауважень”, – резюмував мер.

Як писала “Новинарня“, на час проведення пісенного конкурсу “Євробачення-2017” монумент на честь Дружби народів (так званого “возз’єднання України й Росії”), за задумом компанії CFC Consulting, яка виграла тендер на здійснення комунікації під час “Євробачення”, мав тимчасово перетворитися на арт-об’єкт Arch of Diversity (Арка різноманітності). За допомогою кольорової плівки на п’ять рівнів арки-веселки 25 квітня почали наклеювали п’ять різнокольорових смуг – фіолетового, синього, зеленого, жовтого і помаранчевого кольорів.
27 квітня активісти “Правого сектора” і ВО “Свобода” стали на заваді робітникам, які вже зафарбували частину споруди з двох кінців. Вони мотивували протест тим, що веселкові кольори дублюють символіку прапора секс-меншин – ЛГБТ-спільноти.

Речник “Правого сектору” Артем Скоропадський запропонував натомість розфарбувати арку українським орнаментом.

При цьому відомо, що символом ЛГБТ-спільноти є прапор не з п’яти, а з шести смуг – червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, синього і фіолетового кольорів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна