“Правий сектор” змусив припинити перетворення Арки Дружби народів на веселку

 

Активісти “Правого сектора” і ВО “Свобода” зупинили роботи із забарвлення Арки Дружби народів у Києві кольорами веселки. Про це 27 квітня повідомив сайт InfoResist.

Як заявив речник “ПС” Артем Скоропадський, така прикраса арки — це прихована пропаганда гомосексуалізму.

“Ми не згодні з цими так званими “прикрасами”, які там робляться. Тому що це прихована пропаганда ЛГБТ. Хоча Арка Дружби народів звичайно застарілий пам’ятник, не особливо потрібний, він входить в список національних пам’яток, що там міняти, це просто протизаконно. Ці роботи не були узгоджені з громадою, це просто волюнтаристське рішення київської мерії для того, щоб сподобатися Європі”, – сказав Скоропадський.

“Ми туди приїхали, заблокували все, що там відбувається, викликали поліцію, написали заяву про те, що там відбуваються незаконні дії. Якщо влада так хоче прикрасити цю Арку до “Євробачення”, то нехай прикрасить її народними орнаментами або чимось ще. А якщо все буде продовжуватися, то ми будемо використовувати ті методи, які прописані в Конституції”, — додав речник партії “Правий сектор”.

Скоропадський також підкреслив, що його партію не влаштовує пропаганда гомосексуалізму, яка, на думку “ПС”, полягає у забарвленні смуг металевої арки-“веселки” в кольори райдуги.

“Нас не влаштовує пропаганда ЛГБТ, коли сюди приїде величезна кількість людей з усіх куточків Європи, а київська влада намагається позиціонувати Україну і українську столицю як столицю розпусти. Безумовно, нас це не влаштовує. Ми відкрито про це говоримо. Ми чудово бачимо, що той же самий організатор “Київ-прайду-2017″ сфотографував цю штуку і виклав на фейсбуці як обкладинку свого заходу”, – заявив Скоропадський.

Як повідомив “Цензор.нет”, підрядник, який оздоблює арку, тимчасово припинив роботи до 28 квітня, коли буде рішення КМДА з цього приводу.
Наразі спецтехніка, задіяна для оновлення арки, покинула місце робіт.

Як писала “Новинарня“, кольорові смуги на Арку Дружби народів почали наклеювати 26 квітня. 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна