Болгарія й Естонія прийняли найсучасніші американські винищувачі F-35A

 

До Болгарії у п’ятницю, 28 квітня, прибули два найновітніші американські винищувачі-бомбардувальники F-35A. Про це повідомила штаб-квартира ВПС США у Європі.

“Два F-35A щойно прибули до Болгарії! Це розміщення є частиною першої тренувальної програми для літаків F-35A за кордоном”, – ідеться у повідомленні.

Попередньо ці винищувачі останнього покоління були перекинуті з американського штату Юта у Велику Британію в середині квітня 2017 року.

Раніше цього ж тижня, 25 квітня, багатофункціональні два американські винищувачі п’ятого покоління F-35 Lightning II (вони ж F-35A) приземлилися на базі військово-повітряних сил в естонському Емарі. Вони також передислокувалися з Великої Британії.

Літаки F-35 Lightning II виконують функції літака-розвідника і тактичного бомбардувальника.

Метою даної програми є ознайомлення союзників США з новим типом винищувачів, а також проведення спільних навчань у повітряному просторі.

Читайте також:
До стримування Путіна в Європі долучився найгрізніший у світі літак

Екс-віце-командувач НАТО в Європі написав книгу про те,
що Росія в 2017-му окупує Україну й Балтію за кілька годин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна