Сім’ям, які зекономили субсидії на ЖКГ, виплатять до 700 гривень

 

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про монетизацію зекономленої суми субсидії на оплату газу та електроенергії, яка торкнеться мільйонів українських сімей. Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні в середу, 26 квітня, передає УНІАН.

“Ідеться про внесення змін до порядку призначення субсидій, основним з яких є монетизація залишків субсидій”, – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи відповідну постанову.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, завдяки монетизації економії за субсидіями приблизно 1,5 мільйона українських сімей отримають виплати до 700 грн.

“За нашими розрахунками, 1,5 мільйона українських родин, які змогли забезпечити економію газу й електроенергії для тепла, отримають найближчим часом до 700 гривень готівкою, які вони заощадили за опалювальний сезон”, – сказав прем’єр.

“Ще одна обіцянка, яку я давав, зараз буде виконана Міністерством соціальної політики, і люди це відчують”, – зазначив Гройсман.

Раніше, 18 березня, віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко заявляв, що монетизація субсидій на оплату комунальних послуг проводитиметься у два етапи: перший – на рівні підприємств, що надають послуги, другий – на рівні споживачів цих послуг.

В опублікованому 4 квітня тексті Меморандуму України з МВФ уряд взяв на себе зобов’язання до вересня 2017 року провести монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні теплокомуненерго.

За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій в поточному опалювальному сезоні 2016-2017 років скористалися 7,4 млн. сімей.

Читайте також:
Гройсман запропонував альтернативу субсидіям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна