Гройсман запропонував альтернативу субсидіям

 

Уряд запропонує українцям, що не можуть чи не хочуть скористатися субсидіями для компенсації запровадження ринкової ціни на газ, механізм річної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, повідомляє прес-служба уряду.

“Ми провели обговорення з депутатами Парламенту і вирішили наступне питання, що ми упровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидій”, – зазначив він.

За його словами, такий варіант буде запропонований для тих родин, які не можуть або не хочуть взяти участь у програмі субсидій.

“Тобто у нас є два механізми, які можна використовувати: з одного боку, це субсидія – адресна допомога, безповоротна, з іншого боку – якщо такий варіант неприйнятний з тих чи інших причин, будь ласка: споживаємо сьогодні – платимо 12 місяців. Це буде означати, що навантаження на бюджет родини у розстрочці буде щомісячно меншим”, – зауважив прем’єр-міністр.

Голова уряду висловив переконання, що ці два компенсаторних механізми спрацюють.

“Люди побачать рахунки і побачать, що компенсація є прийнятною, і фактично навіть від підвищення до ринкового рівня ціни [на газ] на бюджетах родин це не позначиться. Це наша мета, це наше завдання”, – зауважив він.

Гройсман наголосив, що система субсидій є механізмом адресного соціального захисту.

“Ми не можемо субсидувати, дотувати теплокомуненерго, водоканали, втрати і все інше. Ми маємо сьогодні, коли важко, підтримати кожну українську родину”, – зауважив він.

Читайте також:
Кабмін запустив сайт з інформацією про тарифи, комуналку та субсидії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна