Солом’янський райсуд відмовив у відводі судді Бобровника у “справі Мартиненка”

 

Солом’янський райсуд Києва ввечері 21 квітня відмовив захисту екс-депутата Миколи Мартиненка у відводі слідчого-судді Олександра Бобровника, який має обрати йому запобіжний захід за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Як передає УНІАН, відповідну ухвалу сьогодні ввечері оголосила суддя Солом’янського райсуду Ада Пиденко.

“Суд, розглянувши клопотання Черезова Ігора Юрійовича, заслухавши пояснення учасників процесу, вважає, що підстав для задоволення відводу слідчому-судді Бобровнику Олександру Вікторовичу немає. Ухвала суду оскарженню не підлягає”, – йдеться в рішенні суду.

Як відомо, Солом’янський райсуд розглядає клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу Мартиненку та першому заступнику голови правління НАК “Нафтогаз України” Сергію Переломі. Їх обох 20 квітня затримали детективи НАБУ за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Затримання відбулось у рамках розслідування справи щодо ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” та щодо завдання збитків ПАТ “Одеський припортовий завод”.

Читайте також:
Солом’янський райсуд обере запобіжний захід Мартиненку.
Пропозиція САП – два місяці арешту із заставою 300 млн.

Замість 14:00 засідання почалося після сьомої вечора – через зайнятість судді.
На початку засідання сторона захисту заявила відвід слідчому судді Солом’янського райсуду Києва Олександру Бобровнику. Адвокати затриманих висловили сумніви в неупередженості цього судді. Вважається, що у зв’язку з корупційним провадженням він перебуває під контролем НАБУ і тому ухвалює рішення на користь Бюро.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему розтрати державних коштів у “справі Мартиненка”. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна