“Місія Кокса”. Європарламент продовжив співпрацю з Верховною Радою ще на два роки

 

Європейський парламент продовжив до 2019 року співпрацю з Верховною Радою України в рамках меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво. Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 20 квітня, повідомив глава комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок.

“Європейський парламент підтримав продовження співпраці з українським парламентом на весь термін Європарламенту до 2019 року. І хочу передати вам цей меморандум”, – сказав Брок на спільному брифінгу з головою ВР Андрієм Парубієм та координатором програми Європарламенту щодо підвищення інституційної спроможності Верховної Ради Петом Коксом у Києві.

Брок зазначив, що дискусія на зустрічі у форматі “Діалогу Жана Моне” показала, наскільки складно змінювати усталені, традиційні відносини в парламенті між більшістю і опозицією, а так само міняти відносини між парламентом і урядом.

“Важливо пам’ятати, що опозиція – це уряд завтрашнього дня. Але ті, хто при владі сьогодні, напевно, опиняться в опозиції завтра. Таким чином, обидві частини парламенту зацікавлені в його реформі”, – цитує Брока “Інтерфакс-Україна”.

У свою чергу Андрій Парубій нагадав, що в березні направив листа президентові Європарламенту з проханням продовжити дію меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між ВР і ЄП.

Читайте також:
“Український тиждень” в Європарламенті: угода з секретаріатом ВР
та інші цінні поради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна