16-річна українка перемогла на дорослому чемпіонаті Європи з дзюдо, поборовши двох росіянок

 

Українці Георгій Зантарая та Дар’я Білодід стали чемпіонами Європи 2017 року з дзюдо на першості, яка 20 квітня стартувала у столиці Польщі Варшаві.

Як повідомляє “Новинарня“, представниця “Динамо” з Києва Дар’я Білодід, дочка відомого дзюдоїста Геннадія Білодіда, стала золотою медалісткою ЧЄ серед дорослих лише у 16 (!) років.

У ваговій категорії до 48 кг Дарина у впертій боротьбі перемогла росіянку Марію Персидську, Мілицу Ніколич із Сербії, Еву Черновіцкі з Угорщини, а у фіналі – ще одну спортсменку з Росії Ірину Долгову. Поєдинок тривав більше запланованого, українка перемогла за рахунок ваза-арі на 4:19 хв.

Раніше юна Білодід, яку тренує батько, по двічі вигравала європейські першості серед кадетів і юніорів.

У чоловіків у ваговій категорії до 66 кг 29-річний киянин Зантарая послідовно здолав суперників із Польщі, Італії, Білорусі, Словаччини, а у фіналі – словенця Адріана Гомбоца (без шансів для суперника, іппон на першій секунд другої хвилини сутички).

Для Зантараї це друге європейське “золото” (після нагороди 2011 року), також він є чемпіоном світу-2009. Причому попередні нагороди Георгій здобував у легшій категорії – до 60 кг.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна