Папа Римський у Великодньому посланні побажав Україні “доброго пастиря”

 

У великодню неділю, 16 квітня, Папа Римський Франциск виголосив пасхальне послання Urbi et Orbi (“місту і світу”), яке завершив згадкою про Україну.

Текст звернення понтифіка наводить Радіо Ватикану.

“Нехай же Добрий Пастир допоможе Україні, ще досі пригнобленій кривавим конфліктом, віднайти згоду та супроводжує ініціативи, спрямовані на полегшення горя тих, які страждають від його наслідків”, – сказав Папа Франциск.

Перед тим понтифік висловився на підтримку “тих, які активно трудяться, щоб принести полегшення та відраду цивільному населенню в Сирії”, побажав “Доброго Пастиря народам Південного Судану, Судану, Сомалі та Демократичної Республіки Конго, які страждають від затяжних конфліктів, загострених сильною посухою, що вражає деякі регіони Африки”, підтримав миротворців у Латинській Америці та інших країнах.

“Нехай же серед складних та іноді драматичних доль народів Воскреслий Господь скерує кроки тих, хто шукає справедливості й миру, та дасть провідникам народів відвагу запобігати поширенню конфліктів і зупинити торгівлю зброєю”, – наголосив понтифік.

“Нехай стане можливим зводити мости діалогу, залишаючись витривалими у боротьбі проти лиха корупції та в пошукові дієвих мирних вирішень суперечок, задля поступу й зміцнення демократичних інституцій, в повній пошані правової держави”, – сказав також Папа Римський.

Як писала “Новинарня“, Папа висловлювався за подолання війни в Україні й минулого Великодня.

 

Читайте також:
Мільйони від Ватикану. Хто на Донбасі отримує допомогу
з фонду Папи Римського

Привітання Генштабу з Великоднем:
“направимо наші молитви на звитяги Збройних сил України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна