КНДР готує ядерні випробування і відбиття атаки США

 

Влада комуністичної Північної Кореї закликала іноземних журналістів, які перебувають у країні, бути готовими до “великої і важливої події” в четвер, 13 квітня, повідомляє Reuters. При цьому у Пхеньяні не стали розкривати подробиці.

Зараз у КНДР перебувають близько 200 журналістів з інших держав.

При цьому Північна Корея заявила, що “готова до війни”. Таке оголошення зроблено після того, як Сполучені Штати розгорнули бойову групу ВМС у водах поблизу Корейського півострова.

Також КНДР попередила про “катастрофічні наслідки” у відповідь на будь-які подальші провокації з боку США після відправки до Кореї бойової групи, передає The Guardian.
“Ми змусимо США нести повну відповідальність за катастрофічні наслідки їхніх обурливих дій”, – заявив прес-секретар МЗС Північної Кореї.
“КНДР готова відреагувати на будь-який режим війни, який забажає США”, – йдеться у повідомленні.

Речник МЗС КНДР заявив, що наближення американського авіаносця “Карл Вінсон” до берегів Корейського півострова означає, що “плани США зі вторгнення в Північну Корею досягли серйозної фази”.

На тлі цього повідомляється, що КНДР підготувалася до старту ядерних випробувань на полігоні Пункхері. Про це інформує AFP.

Спостерігачі описали випробувальний полігон  як готовий до використання.

“Комерційні супутникові знімки ядерного полігону Північної Кореї  від 12 квітня показують діяльність навколо північного порталу, нову активність у головному адміністративнму районі і кілька співробітників навколо командного центру”, – повідомляє сайт, що спеціалізується на аналізі активності у Північній Кореї.

Президент США Дональд Трамп заявив, що він попросив голову Китаю Сі Цзіньпіна повідомити лідеру КНДР Кім Чен Ину про те, що “у США є не тільки авіаносці, а й атомні підводні човни”. Про це він заявив в інтерв’ю Fox Business.

Трамп наголосив, що Кім Чен Ин “робить велику помилку”.

За словами глави Білого дому, не можна дозволити “такій країні, як КНДР” мати ядерну зброю.

“Це масове знищення, у неї ще немає систем доставки, але вони з’являться. У багатьох відношеннях це найпростіше (створення систем доставки)”, — заявив американський президент.

Також Трамп зазначив, що не розкриває своїх планів щодо КНДР.

“Я не такий, як Обама”, — сказав він, критикуючи свого попередника за попередження про нанесення удару по іракському Мосулу.

 

Читайте також:
Лідери США та Китаю в особистій резиденції Трампа домовилися про співпрацю
й запобігання ядерній програмі КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна