Лідери США та Китаю в особистій резиденції Трампа домовилися про співпрацю й запобігання ядерній програмі КНДР

 

Президент США Дональд Трамп та лідер Китаю Сі Цзиньпін домовилися про розширення співпраці з питання запобігання ядерної програми КНДР.

Про це за підсумками переговорів делегацій двох країн заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, повідомляє РБК з посиланням на Білий дім.

Зустріч відбувалася в особистій резиденції Трампа у Мар-а-Лаго в штаті Флорида.

Тіллерсон, зокрема, повідомив, що лідери країн “домовилися розширювати співпрацю і продовжити роботу з міжнародним співтовариством, щоб переконати КНДР мирно вирішити питання і відмовитися від програм по створенню заборонених озброєнь”.

Крім того, за словами Тіллерсона, Трампу і Цзіньпіну вдалося домовитися про створення нової системи діалогу двох країн.

“Комплексний діалог буде контролюватися двома президентами, і він буде мати чотири стовпи: діалог з питань дипломатії і безпеки; економічний діалог; діалог з правових питань та співпраці у сфері кібербезпеки і діалог в соціально-культурній сфері”, — розповів держсекретар США.

Він також підтвердив, що Трамп прийняв запрошення Цзиньпіна найближчим часом відвідати КНР.

Крім того, підсумки зустрічі двох лідерів прокоментував міністр торгівлі США Уїлбур Росс. Він заявив, що головним досягненням переговорів стало прийняття сторонами плану про збільшення американського експорту в Китай. План розрахований на 100 днів, і за словами Росса, передбачає скорочення дефіциту торговельного балансу двох країн.

Читайте також:

Пентагон у часи Обами здійснював кібератаки для зриву ракетної програми КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна