У Збройних силах проводять ревізію авто, подарованих волонтерами

 

У зоні АТО триває ревізія транспорту, переданого в частини ЗС України волонтерами. Уже переобліковано більш ніж 1,5 тисячі таких авто. Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 11 квітня розповів т.в.о. начальника Військової служби правопорядку в ЗСУ генерал-майор Ігор Криштун.

“Для запобігання спекуляціям щодо незаконного використання транспортних засобів, наданих військовим частинам в якості благодійної допомоги, в районі АТО впорядковано організацію їх використання. На постійній основі здійснюється переоблік волонтерських автомобілів. На даний час переобліковано більш ніж півтори тисячі таких автомобілів”, — повідомив начальник ГУ ВСП ЗСУ.

Генерал Криштун також розповів, що з 15 квітня в Збройних силах для профілактики ДТП почнеться місячник обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, в першу чергу задіяних для перевезення небезпечних вантажів та особового складу.

Нагадаємо, в інтерв’ю “Новинарні” в грудні минулого року керівник волонтерського об’єднання “Народний тил” Олексій Сіхарулідзе розповідав: “Не відпрацьований досі механізм постановки волонтерських машин на баланс військових частин. Не зрозуміло, за якими законами вони ввозилися використовуються, хоча вже стільки часу працюють над цим, є надія на декриміналізацію цих речей…
Коли нам сприяли з проходженням кордону без хабарів, то говорили, що це все має бути для фронту, і все це справді йшло в АТО. Але минає час, і нам кажуть: ми знаємо, що ваші машини чорті-де потім їздять, хтось їх намагається продати. Звичайно, ми не всі випадки можемо відстежити. Та якщо знаходимо вкрадене, то зупиняємо, пояснюємо людям, що так не годиться, повертаємо машини на фронт”.

Читайте також:
Олексій Сіхарулідзе: На промзоні страшніше, ніж у ДАПі.
Але допомагати треба “нерозкрученим” позиціям

“АТОшні” автомобілі в Києві два роки по тому: враження бійця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна