Гройсман пообіцяв зростання пенсій із жовтня

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що в рамках пенсійної реформи буде підвищено пенсії для 9 млн пенсіонерів та скасовано оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.
Про це він сказав 11 квітня під час прес-конференції з нагоди річниці діяльності свого Кабміну.

“Перше – ми маємо побудувати справедливу систему. Не може бути, щоб 85% пенсіонерів всі живуть на мінімальні пенсії. Ми маємо здолати цю систему. Друга позиція – ми маємо побудувати в середньостроковій перспективі. Я би хотів, щоб в 2024 році замість того, що ми маємо сьогодні 140 млрд. дефіциту Пенсійного фонду, ми би вийшли та сказали, що дефіцит Пенсійного фонду дорівнює нуль, або наближається до нуля”, – зазначив прем’єр, якого цитує “Економічна правда”.

За його словами, зменшення дефіциту дасть можливість інвестувати в розмір пенсій та якість життя українських громадян.

“Третя позиція – це реформа, яка дасть підняти українським громадянам пенсії. Ми пропонуємо з 1 жовтня підняти пенсії українським пенсіонерам. Ми зробимо осучаснення пенсій для 5,6 млн. громадян”, – додав він.

За словами Гройсмана, приблизно 1,3 мільйона осіб отримають підвищення пенсій на 200 грн. у місяць, 1,2 мільйона отримають підвищення від 200 до 500 грн. щомісячно, 1,93 мільйона – від 500 до 1000 грн.

“Це не разова подачка, це постійна система, яка дасть можливість людям щомісяця отримувати підвищену пенсію в Україні. І ще 1,1 мільйона отримають понад 1000 грн. в самій системі. Ми пропонуємо реформу, яка дасть можливість по таким цифрам вийти на 5,6 млн. пенсіонерів”, – зазначив прем’єр.

Також він зазначив, що уряд планує наблизити індексацію з грудня на 1 жовтня.

“І це буде означати, що 9 мільйонів пенсіонерів з 12 мільйонів отримають підвищення своїх пенсій. І з 1 жовтня ми запропонуємо відмінити оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів… Єдине що нам потрібно – це підтримка парламенту”, – зазначив Гройсман.

Читайте також:
Уряд відбився від вказівки МВФ підвищити пенсійний вік до 63 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна