Справу про хабарництво мера Вишгорода передали до суду

 

Слідче управління прокуратури Київської області скерувало до суду обвинувальний акт щодо мера Вишгорода Олексія Момота, який був затриманий на хабарі у квітні торік. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

“…Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Вишгородського міського голови у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368 КК України”, – ідеться в повідомленні ГПУ.

Як відомо,  ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу – “одержання хабара в особливо великому розмірі”.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мер Вишгорода Олексій Момот спільно з іншими особами, за попередньою змовою, вимагали неправомірну вигоду від представника будівельної компанії в сумі 300 тис. євро (еквівалентну майже 8,7 млн. грн.) та 4 тис. кв. метрів нежитлових приміщень у новобудові. За вказані кошти мер обіцяв не перешкоджати продовженню оренди земельної ділянки та будівництву багатоквартирних житлових будинків у Вишгороді.

“Під час одержання частини неправомірної вигоду у сумі 200 тис. євро міського голову та двох його поплічників було затримано правоохоронними органами”, – нагадали в ГПУ.

Читайте також новину червня 2016:
Суд повернув на посаду підозрюваного в хабарництві мера Вишгорода

Як писала “Новинарня“, мера Вишгорода, висуванця партії “Воля” Олексія Момота затримали 14 квітня 2016 року.
17 квітня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн. грн. Мер заявив, що не має таких грошей, а обвинувачення проти нього сфабриковано. Суд супроводжувався проплаченим пікетом проти Момота.
Близькі нардепи та бізнесмени зібрали 5 млн. грн., і Момота випустили з СІЗО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна