Порошенко: Росії потрібна не участь у “Євробаченні”, а провокація

 

Росія свідомо пішла на провокацію, коли обравши для участі в конкурсі “Євробачення” в Україні співачку Юлію Самойлову, яка перед тим порушила українські правила в’їзду до окупованого РФ Криму. Про це в ході візиту до Латвії заявив президент Петро Порошенко.

“Відвідування Криму Україна допускає лише через адміністративний кордон з Херсонською областю, і це добре відомо російській стороні. Втім, Росія свідомо ухвалила рішення про учасника “Євробачення”, розраховуючи на провокацію”, – передає слова Порошенка його прес-служба в соцмережі.

За словами глави держави, Україна запропонувала декілька варіантів вирішення конфлікту.

“Однак РФ не потрібна участь у “Євробаченні” – їм потрібно саме влаштувати провокацію. Україна на цю провокацію не піддалася, адже діє послідовно по відношенню до всіх, хто порушує наше законодавство”, – наголосив Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 березня СБУ заборонила в’їзд на територію України росіянці Юлії Самойловій терміном на три роки. Таке рішення було прийнято на підставі отриманих даних про порушення Самойловою законодавства України”. Співачка-інвалід у червні 2015 року брала участь у гала-концерті “Світ спорту і добра” в окупованому Росією Криму, в’їхавши на півострів в обіхд території України.

 

Читайте також:
Кириленко допускає участь Росії в “Євробаченні” у Києві

Росія відмовилася від пропозиції дистанційно транслювати
виступ своєї співачки на “Євробаченні”

Російську комедіантку Олену Воробей не пустили в Україну
через відвідання Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна